BőVEBBEN A LELKI OKOKRÓL
Tehát azért fontos a lelki problémák tudatosítása, mert a fizikai szint egy másodlagos közvetítő. A tüneti kezelés csak részleges eredményekhez vezet, a teljes feloldódásra, gyógyulásra akkor nyílik lehetőséged, ha a lelki blokkaidat is sikerül felloldanunk.


MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK

A gerincoszlop betegségei:

a tartás, dinamika,egyenesség,őszinteség jelképei.

Gerincferdülés:
A gerinc bármely irányú meghajlása a középponttól való eltávolodást szimbolizálja, az egyenes, tisztességes utak helyett görbe, kerülőutak választását, a valódi feladatokkal való szembenézéstől való félelmet.

Hajlott hát:

A merev, hajlott hát, ferde tartás, a megaláztatásba való belenyugvás, belemerevedés eredménye, a belső tartás hiánya, helytelensége a külső tartásban ölt testet, ehhez tartozóan a fej lógatása nyaki merevséget szül. Az őszinteség, és az ösztönök megélésének hiánya okozhatja, elsősorban fiatalkorban alakul ki, amikor ez utóbbiak a legintenzívebben vannak jelen.

Akkor gyógyulsz ha:
- több gerincességet mutatsz, következetesebbnek kell lenned magaddal szemben. Valódi stabilitást kell vinni életetbe, személyiségedet szilárd alapokra felépíteni. Nézz mindig a lábad elé, és ne enged, hogy kilendítsen bármi is a középpontból.

Saját magaddal és másokkal szembeni is egyenes, tiszta állástfoglaló ember legyél.

Lumbágó:
Az érintett testrész megint csak a gerincoszlop.

A szellemi és fizika szint harca, a szellem emelkedett gondolataihoz, vágyaihoz az ösztönösség, a fizikai szükségletek, és az ezek megteremtését célzó anyagi szint nincs meg. A kettő összeférhetetlensége okozza a fájdalmat, folyamatos megfelelési kényszer, bizonytalanság, kisebbrendűség érzés gyötör, amit fizikai túlterheltséggel igyekszel kárpótolni .
A megvalósíthatatlanság mellett, az erkölcsi konfliktus is számottevő, és a kettő eredőjéből adódó teher miatt mások okolása.

Akkor gyógyulsz ha:


Tudatos lelki terhelés útján , elfogadod a kihívásokat, megteremted az ehhez szükséges önbizalmat.Bursitis:

Nagyon fájdalmas kellemetlen betegség másnéven nyálkatömlő-gyulladás.
Általában az érintett testrész a váll, a térd környéke, amely az alázat és a rugalmasság szimbóluma.

Általában akkor alakul ki ha fizikai és lelki túlterhelés áll fent. Konfliktusok, elnyomott düh, amelyet nem tudsz elfogadni , túl sokáig hajoltál meg másik ember lába előtt, mások alázatára szorulsz.

Akkor gyógyulsz ha:
tisztázni tudod hogy hol vállalod túl magadat, mikor és hol vagy kíméletlen önmagaddal szemben, illetve, hol ütközöl, konfrontálodsz másokkal.

Fel kell tudnod emelkedni a kikényszeríttet alázatból, foglalkozást váltani, stb. Fogadd el, és tegyél a nyugalom állapotáért.

Combnyaktörés:

Érintett testrész a csontok, ami a stabilitás, a szilárdság jelképe.

Összefügg a gőgösséggel, önhittséggel, nem veszel tudomást az öregségről, fáradtságról.

Áthágod a határaidat, túl veszélyes, merész dolgokat vállalsz nem tudod feldolgozni csökkenő fizikai erődet.

Akkor gyógyulsz ha:
-óvatos léptekkel haladsz és nyugalomban élsz, ne vállalj erődön felül!
A nyugalom segítségével találj rá a szerénységre, figyelj saját utadra, ne legyél gőgös.

Csípő:

Érintett testrész az előrehaladással függ össze.

A fájdalmas járás lelassítja lépteinket, az előrejutás csak korlátozott mennyiségben lehetséges, éppen ezért a fizikai síkon az előrehaladás megkérdőjelezett.
Az élet súlya nehezen elviselhető, az elegáns járás lehetetlen, az ellentétek kiegyensúlyozása szükséges.

Akkor gyógyulsz ha:

-Hagysz időt a feldolgozásra, a regenerálódásra, ahogyan az orvostudomány is nyugalomra inti a csípőficamos beteget, hogy az izület megfelelően tudjon regenerálódni.

Foglalkozz az előrejutás problémáival, hagyál időt saját fejlődésed számára, haladj csak a saját tempódban. Fogadd el mozgásod korlátait, Összpontosítsunk a saját belső fejlődésünkre, éljük meg az élet magaslatait és mélységeit.


Dupuytren – kontaktura:

Cukorbetegségben gyakrabban fellépő, operálható kézelváltozás, melynél a tenyér kötőszövete megvastagodik

Mivel az érintett testrész a kéz, a tenyér, ritkább esetben a talp, ami az őszinteséggel és a nyíltsággal hozható összefüggésbe.
El akarod tolni magadtól a boldogságot, nem tudsz megbirkózni az életútaddal, a kéz mutatja a görcsös próbálkozást, összeszorított ököl, ami a tudat alatti agresszió, ellenségeskedés és zárkózottság jelképe.

Nem vagy nyitott az életre, nem vagy képes, észrevenni élet szépségeit és végre kézbe venni, gyökeret verni.

Akkor gyógyulsz ha:

- tudatosítani tudod a benned rejlő agressziót, beismered őszintétlenségedet magaddal és másokkal szemben is , tudatosan békét kell kötnöd önmagaddal és a világgal. Nem egyszerű feladat!Ízületi gyulladás:

Az érintett testrész ízület (mozgékonyság és önkifejezés), izomzat (motor, erő).

Az elhasználódott ízületi nedv okán fájdalomtól blokkolt ízületek, valamilyen beragadt helyzetet szimbolizálnak, akadályozzák az előremozdulást. Az ízületek számára szükséges mozgás hiánya, a belső mozgás nélkülözésére utal. Korábban megélt, de nem teljes körűen feldolgozott problémáid leülepedett darabjai (salak, reumacsomók) gátolják a további fejlődésedet, a szegényes belső mozgás eredménye az artikulációs, önkifejező készség mérséklődése is.

Akkor gyógyulsz ha:

Nyíltabb, bátrabb, mozgékonyabb életvitel választod és a szabad vélemény nyilvánítást.


Ínhüvelygyulladás:

Érintett testrész a kar, amely az erő és hatalom szimbóluma.

A karod és kézed mozgásából hiányzik a könnyedség, a lazaság. Túl sok a görcs, az ellenállás, súrlódás és konokság az életedben.
A be nem vallott lelki tartalmakat nehéz átvinni a kéz és a kar mozdulataiba, pl. gyűlölt főnök levelének gépelése.

Akkor gyógyulsz ha:

Elfogadod a sors által elrendelteket, és koncentráltan végzed azt a munkát amit a sors eléd tesz . Nem görcsösen hanem játszi könnyedséggel végezd azt amit éppen végezni kell.

Ínszalagszakadás:

Érintett testrész a szalagok, inak, ízületek, melyek a mozgékonysággal függ össze.

Túlfeszíted a húrt, határaidat feszegeted, inkább a fantáziádban terheled túl, mintsem az ínszalagjainkat. Szellemileg kellene túlnőni saját határaidon, illetve vágyaidat kiéned.

Izomsérülések, zúzódás, izomszakadás, vérömleny
Érintett testrészek testünk izomzata.

Mozgékonyságod megszakad, ha az izom túlnyújtás alá kerül. Fájdalmas módon,túlzott követelmények alá állítottad rugalmasságodat.

Akkor gyógyulsz ha:

-mielőtt minden kötél szakadna, tanulj meg szünetet tartani és gondolkodjunk.

Nyújtózkodj és tevékenykedj szellemileg tudatosan.

Köszvény:

Érintett testrész a kisebb és a nagyobb ízületek, ami a mozgékonysággal és az artikulációval van összefüggésben.

A húgysav felszaporodik a vérben, életed agresszív területein komoly lomtalanításra lenne szükség, ez azonban nem megfelelő módon történik, túl sok húgysav marad a testben.

Fájdalmas konfliktusok a mozgás terén, ami a mozgékonyságod teljes egészében béníthatja, az erőszakos, savas, harci energia lerakodik a mozgásszervedben, ami az ízületek gyulladásához vezet. A meg nem oldott problémáid, ezeken, a területeken telepednek le és fájdalmasan akadályoznak.

Akkor gyógyulsz ha:

Feltétlenül megoldod azokat a problémákat, amelyek oly sokáig idegesítettek , legyél talpraesett, harcra kész, kijelentéseid legyenek vitálisak, céltudatosak, szabadítsd fel magadban a férfias pólust. Merj személyes konfliktusainkat vállalni és békességben megoldani. Fedezzd fel, hogy melyek azok a problémák, amelyek agressziót váltanak ki belőled, és nyíltan oldd meg őket. Harcolj a meg nem élt és ki nem mondott problémák megoldásáért.Lúdtalp:

Az érintett testrész a láb, az állhatatosság és a stabilitás jelképe.

Jellemző a terhelés és teherbírás egymáshoz viszonyított aránytalansága, túlterhelés. Erős, tudattalan vágy a biztonság után, azonban gyakran merev álláspontok kialakítása, a megalapozatlan életmód, a tartás hiány vezet a lúdtalphoz.

Akkor gyógyulsz ha:

Rugalmassabb leszel, a felemelkedsz a földi szinttől (lábboltozat megemelése).


SZERVI PROBLÉMÁK

Cukorbetegség:

Testi szinten érintett a hasnyálmirigy, az agresszív elemzés és édes élvezet kettősének helye.
A probléma a szerelmi életedben keresendő, képtelenség a befogadásra, a sejtek nem nyitottak a glükóz felvételére, egyfelől kívánod az édeset ( a szeretetet), ugyanakkor mégis tatasz annak határtalan és mélységében való befogadására, meggátolod azt, hogy a sejtjeid mélyére hatoljoon, miközben titkon vágysz a beteljesülésre.

Akkor gyógyulsz ha:

- Meg tudod találni az odaadás és a lemondás között a helyes arányt, az édességfüggőség helyett, el kell tudnod fogadni egy egészséges szintű érzelmi függést, helyesebben kapcsolódást.

Epekő:

Az érintett területek az epeutak és az epehólyag, az agresszió a méreg helyei.

A beszáradt, megkötött, megkövesedett agresszió megnyilvánulása, gyakran családi problémák következtében alakul ki, gyakori a férjes, gyerekes anyák körében, a ki nem élt indulatok, a konfliktusok felgyülemlése akar ilyen módon testet ölteni.
Akkor gyógyulsz ha:

- Az agressziódat levezet pl. verbálisan vagy konkrét cselekedetek által (természetesen mások és saját testi épség megtartása mellett, iknkább erőt igénylő, fizikailag lefárasztó tevékenységek által). A kiabálás és az erőteljes mozdulatok mint segítenek a kő "megszülésében".


Inkontinencia:

Ez a kontroll elvesztése a test záróizmai felett. Az érintett terület a húgyhólyag záróizmai, a húgyhólyag a nyomás elviselésének és az elengedésnek a szimbóluma, valamint a végbélzáró izom, az "Alvilág" be- és kijárata.

Megjelenése egyidejű azzal, amikor nem bírod a nyomást elviselni és tudattalanul hagysz mindent spontán távozni, a vizelet, "a lélek elhasznált vize" szabadon távozik a záróizmok gyengesége miatt, a túlcsordult, háttérbe szorított lelki problémák telítetsége testi szinten oldódik meg. Elmenekülés, elillanás a nyomasztó dolgok elől, hasonlóképpen a széklet visszatartására való képtelenség, az árnyalakoknak a nem szellemi értelmemben való elengedésére utal.

Akkor gyógyulsz ha:


- A túlzott kontroll iránti vágyad fel tudod oldani, amely így nem testi szinten akar majd megkönnyebbülést nyerni.

Vesekő, vesehomok és vesepangás:

Az értinett terület a vese, amely az egyensúly és párkapsolat szimbóluma, valamint a vesemedence, amely a "lelki szennyvíz fő gyűjtőmedencéje".

Olyan túlhaladott témák tolulnak fel, amelyeket már szabadjára kellett volna engedned, elsősorban ilyenkor a párkapcsolati szinten jelennek meg feljlődést gátló tényezők, "megkövült" problémák.

Jelemző az előretekintés és a tudatosítás hiánya, amely ellen a szervezet a hulámmokként előtörő görcsök formájában küzd, igyekszik kilökni a kővé szilárdult nehézségeket.

Akkor gyógyulsz ha:

-Kapcsolatodban boldog vagy . Párkapcsolati problémáidat meg kell tudnod beszélni és álltala megteremteni újból a harmoniát.


SZEXUÁLIS Problémák

Korai magömlés:

Az érintett testrész a hímvessző, a szexuális élvezet és hatalom szimbóluma.

Gyakran a gyermekkori ágybavzielésre vezethető vissza. Oka lehet a türelmetlenség, túlzottan felkfokozott szexuális izgalom, vágy, ugyanakkor kitartáshiány, esetleg a rejtett agresszió és partnerrel szembeni tudat alatti bosszúvágy.

Akkor gyógyulsz ha:


- Tudatosan nézz szembe a türelmetlenségeddel, és különböző helyzetekben való gyakorlásával érhető el, kreatívan felhaználva azt a szexualitásban, kihasználni ennek szerepét az előjátékban, az izgalom megtartását, a lelkesedés fenntartását erősíteni az élet más területein is.

Orgazmusproblémák:

Az érintett terület a tudat, és annak problémája, ami a nemi szervekhez kapcsolódik, amelyek a szexualitásért, a (női-férfi jellegek) és az utódnemzésért felelősek.

Oka elsősorban a gátlás, az elengedés, az élvezetnek való átadás képességének hiánya, valamely gyakran az élet korai szakaszában kialakult ősbizalomhiány miatt, a tudati kontrollhoz való görcsös ragaszkodás, félelem a haláltól (az én halálától, amely képes eltörölni a határt te és én között).

Akkor gyógyulsz ha:


- Tudati szinten felismered, hogy állandóan irányítani akarsz, és hogy bizalmatlan vagy a másik féllel szemben.

Akkor gyógyulsz ha:

Testi szinten gyakorlatokkal fejleszted a szerelmi életet, tantrát, amelyek az egyéni lét elvesztését, ezel együtt a vezetési kényszer akadályainak leépítését és az egység élményét hangsúlyozzák.

Szexuális vágy hiánya:

Az érintett terület a tudat, és annak problémája, ami a nemi szervekhez kapcsolódik, amelyek a szexualitásért, a (női-férfi jellegek) és az utódnemzésért felelősek.
Okai lehetnek a stresszes állapot, munka, gyermekek, pénzhiány, túl sok feszültség a karrier miatt, hosszú házasévek alatt elveszített szexuális feszültség, a fantázia hiánya, más dolgok kerülnek előtérbe, vallásos bűntudat, terhességtől való félelem, fertőzéstől való félelem, párkapcsolati problémák: hatalmi harcok, hiányzó tisztaság, gyűlölet: a nemi szerepek problémái, az öntudatos nők zavaró hatása a férfiakra, hormontartalmú gyógyszerek negatív hatásai, szexuális visszaélések, a nő hormonális ciklusa stb.
Akkor gyógyulsz ha:

Megpróbálod a teljesítményvágyad megfelelően kezelni, az élvezetek bűntudat nélküli élad át, biztonságra, tisztaságra törekszel, és külömböző kreatív dolgokat bevetsz . Ez a fantázia van bizva .


SZülési problémák

Farfekvés:
Az érintett terület az anyaméh, a termékenység és biztonság területe.

A gyermek részéről ellenállást jelent, szimbolikus erővel bír, nem kíván tudomást venni a világról és annak milyenségéről. Szülői részről gyakran előfordul olyanoknál, akik nyílt vagy titkolt módon más nemű gyermeket szerettek volna, a gyermek belső megérzés alapján elfordul a helyzettől, nem mer bátran szembe nézni vele. Későbbi életében ez makacsság, önfejűség formájában nylvánulhat meg.

- Feloldani akkor lehet ha tudatos nyitottsággal érhető el, az okok elemző megértésével.

Koraszülés:
Az érintett terület az anyaméh, a termékenység és biztonság szimbóluma.

Anyai oldalról a megszabadulás iránti vágy, a magzattól való korai megválás, nem akarja tovább táplálni, védeni a gyermeket.

Hogy ez ne forduljon elő :
-meg kell tanulnia kivárni e mefelelő időt, elfogadnia anyai szerepét, gyakorolnia kell az önzetlenséget, odaadást. A gyermekre hatással lehet a későbbi életében az elkapkodott döntéseid, hirtelen cselekedetek formájában. Fel kell ismerned és tudatosan mérlegelni döntési helyzeteidet, átgondolni tetteidet, türelmetlenséged megszüntetni.

Méhen kívüli terheség:
Az érintett terület legtöbbször a méhkürt, a termékenység szimbóluma, az út az életbe, ritkábban a petefészek, amely szintén a termékenységet szimbolizálja, legritkábban a szabad hasüreg, amely a védettséget jelképezi.

Maguk a tünetek fizikai szinten gyakran a fiatalkori összeragadt méhkürt okán alakulnak ki, az anyaság időszakát fiatalkori, feldolgozatlan problémák árnyékolják be, a petesejt túl korán fészkeli be magát, azaz türelmetlenség van a terhesség körül. Sem magunknak, sem a petesjtnek nem hagyunk elég időt a kifejlődésre, a termékenység rossz helyen történik meg (méhen kívül). Ambivalencia, nem jól megélt kreatív energiák, az egyik részről az anya akarja a terhességet, akar létrehozni, teremteni, de mégsem hagy életteret a magzatnak és ezáltal mindkettejük veszélybe kerül, elvérzés lehetséges a terhesség közepette. A méhkürti terhességnél ennél még súlyosabb a kockázat, a belső szétszakadás fenyeget, amely csak művi beavatkozással, külső segítséggel megoldható, tehát kívülről jövő megoldásra várunk.

-Feloldása a türelmetlenség forrásának tsztázásával kell hogy kezdődjön, ki kell várni a megfelelő időt, helyet, (esetleg párt), tisztázni kell magadban a tudatlatti ellenkezést a terhességgel szemben, meg kell tanulni segíteni magadon, és közben képessé válni a külső segítség befogadására. Az energiát úgy kell áramoltatni, hogy a teremtésbe az teljes körűen beáramoljon, amely teremtés lehet egy igazi gyermek, vagy szellemi alkotás, de dönteni kell.

Nyakra tekeredett köldökzsinór:
-Az érintett terület anyánál az anyaméh, a termékenység és biztonság szimbóluma, gyermeknél a nyak, a bekebelezés, kapcsolat és kommunikáció jelképe.
Az anya részéről egyfajta hajlam lehet a későbbiekben is, hogy fogva tartsa gyermekét, "megfojtsa" szeretetével. A gyermek nevelésénél meg kell tanulnia kontrollálni a támogatás és uralkodás közötti különbséget, szabad életteret és önálló döntéseket hagyva a gyermeknek, megbízni benne annyira, hogy képes önállóan cselekedni. A gyermek részéről egy önmagával szembeni agresszió, a félelem a bizonytalan születéstől arra kényszeríti, hogy inkább végezzen magával. Későbbiekben is hajlamos lehet a nehéz feladatoktól, az élet kihívásaitól megretteni és öngyilkosságba menekülni,

- Feloldást hoz ha:
tudatosan leküzdöd és megérted, hogy ez nem megoldás, csak megfutamodás. A változásokat új lehetőségként kell megélni, elmúlik egy régi dolog és megszületik egy új, örömmel kell szemlélned és bátran nekifogni.

Szülési komplikációk (általánosságban):
Testi területe az anyaméh, a termékenység és védelem jelképe.
Különleges kérdéskör, mivel más problémáknál intenzíveben érzékelhető, hogy egyszere többen érintettek, az anya és a gyermek egyaránt. Az anya jelenlegi életében aktívabb tagja és okozója lehet a problémának, míg a gyermek egyelőre passzív módon elfogadja helyzetét, azonban későbbi élete folyamán felelősséggel bír a berögzült negatív hatások megváltoztatásáért. A születés, maga a kezdet, milyensége agresszív módon kívánja meghatározni a gyermek későbbi életét, magatartását, a születési minta hat az újrakezdési mintákra és félelmi reakciókra. Így pl. a császármetszéssel világra jött gyermek tudat alatti szinten az élete során felmerült problémáknál hajlamos külső segítségtől várni a megoldást és kényelmesen elfogadni azt.

- Feloldása azzal a tudatosítással kezdődjön, hogy ezek a hajlamok bennünk léteznek, az alapkérdéseket magasabb spirituális szintre emelve kell őket megoldanod, hogy megkönnyítsd saját életed.

Túlhordás:
Az érintett terület az anyaméh, a termékenység és biztonság területe.
Az anya részéről egyrészt az elengedés képességének hiánya, a túlzott féltés lehet az ok, másrészt, hogy hiányzik a kitoláshoz szükséges (lelki) erő. Meg kell érteni, hogy a gyermek túlzott védelme káros, meg kell tanulni a világra hozást követően elfogadni a gyermek önállóságát, annyai támogatást adni neki, amennyi feltétlenül szükséges, hagyni érvényesülni. A gyermek részéről a probléma gyökere, hogy nem akarja a kényelmet elhagyni a bizonytalanért, nem meri megkezdeni életét. Később emiatt hajlamos lesz arra, hogy dötéseit is hosszasan hozza meg, ne merjen szembenézni az újdonságokkal, félhet a fejlődéstől, az előrehaladástól és különösen attól, hogy ezért neki kell megtennie a lépéseket.

- Feloldása a bátorság megszerzésével érhető el, tudatos törekvéssel, valamint azzal, hogy időben nekikezdj mindennek, és megtanuld nem félni döntési feladataidtól és következményeitől.

Vetélés :
Az érintett terület az anyaméh, a termékenység és biztonság területe.
A meg nem született elmenekülése, genetikai hiba is lehet, amely egyfajta öröklött teherként nyilvánul meg. Ezen felül a feladat megoldhatatlanként, túl nehézként való értékelése lehet az ok, az anya menekül a testileg, lelikleg vagy szociálisan túlméretezett szituációból. A menkülés,a félelem mint gyulladás jelenik meg. Gyakori előidézők ilyen helyzetekben a stressz és munkamánia, amelyek a be nem fogadás képességének jelei.

-Hogy ne forduljon veled ilyen elő tanuld meg vállalni a már egyszer meghozott döntéseid (magasabb szinteken). Tudj befogadni és megtartani, vizsgáld meg a gyermek utáni vágyat a be nem vallott elutasítás szemszögéből.Vizsgáld meg fészerkrakási gondjaidat is fizikai és lelki értelemben. Ki kell békülnöd az "életet adni és ajándékba kapni" tényével, a magzat vállalásával kapcsolatos döntésed után el kell tudni fogadni a saját akaratodat is.

TUDATI PROBLÉMÁK

Álmatlanság:
Az érintett terület a tudat.

A kontrollvesztéstől, az odaadástól, az ismeretlen dolgok beengedésétől való félelem, a gondolkodás, tudatosságra fektetett túlzott hangsúly szemben az érzelmi, intuitív oldallal.
Akkor gyógyulsz ha:

Olyan gyakorlatokat végzel, amelyek képesek elterelni a figyelmedet a túlzottan racionális problémák feszegetésétől, akár játékosan álomba merülni.

Dohányzás:
Az érintett terület a tüdő (kapcsolat, kommunikáció, szabadság), véredények, erek (az életerő csatornái).

A valódi kommunikáció és szabadság helyettesítője, menekülés az őszinte kommunikációtól, a félelem, a gátlások, a legbelsőbb én kiadásának leplezése, társas helyzetekben támasz, elevenség, aktivitás keresése. Ugyanakkor kapcsolati zavarok, valamiféle mámor, élvezet utáni vágy, önjutalmazás, önkielégítés. Idegesség és belső feszültség, agresszió levezetése. Kamaszoknál hibás felnőttimázs követése, csoportba tartozás erősítése, az erős énkép felépítésének hiánya.

Cigarettáról leszokás nem egyszerű dolog.
Minden fejben dől el ezért csak a belső igények fel- és elismerésével történhet meg az, hogy abbahagyd ez a függőséget. Keress jobb megvalósulási lehetőségekek.

Étvágytalanság
Az érintett terület a tudat.

Az életben való aktív szerepvállalás, az energiabevitel megtagadása, általában valami az életben megemészteni nem tudott probléma miatt jelentkezik.
Akkor gyógyulsz ha:
-Az adott problémát el tudod engedni, annak görcsös megemésztése helyett, tudatos, de észszerű az adott problémára irányuló "tudati" és fizika böjtölésre van szükséged.

Frontérzékenység

Fizikai szinten az egész szervezet érintett lehet.

A változások nem megfelelő kezelése, kedvetlenséggel, rezignáltsággal való megélése, túlzott érzékenység, rosszullét és a befogadóképesség hiánya. Túlzott ragaszkodás meglévő helyzetekhez, a külső ingerek elutasítása.
Akkor gyógyulsz ha:
- Nyitottabbá válsz , egyfajta belső stabilitást kialakítására törekedj, amely képes rugalmasan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez és nem azok megtagadásábáan, azok tudomáson kívül hagyásával keresni az egyensúlyt.

Félelem:
Testi szinten a torok tájékán (kapcsolat, kommunikáció, bekebelezés) és a lélegzetvételen (kicserélődés) jelentkezik.

A félelem általában valamiféle szűkösség érzet, a szabadság hiányának traumája, amely tüneteiben az említett szerveknél akadály formájában lép fel.

Akkor gyógyulsz ha:

KIfejleszted a pillanat megélését, hiszen jellemzően a múltból vagy a jövőből táplálkozik, el kell engedned a korábbi sérelmeket, beidegződéseket és a megismétlődő rossztól való rettegést, hasonlóképpen a távolabbi céljaid elérésével kapcsolatos aggodalmakat is meg kell szüntetned, egészséges előrelátássá, tervezéssé kell formálnod.