VESETISZTÍTÓ KÚRA
A vesét legalább kétszer egy évben ki kell tisztítani! Parazita tisztítást is kell végezni többször évente!

½ csésze (1¼ dl) hortenziagyökér
½ csésze (1¼ dl) gravelgyökér (kenderféle)
½ csésze (1¼ dl) orvosi ziliz
4 csokor friss petrezselyem
Aranyvessző tinktúra (allergia esetén elhagyható)
Gyömbérkapszulák
Medveszőlő kapszulák
Növényi glicerin
Feketecseresznye koncentrátum (240 g)
B6-vitamin (250 mg)
Magnézium-oxid tabletta (300 mg)

Tedd a gyökerek felét 2½ liter vízbe egy fémmentes edénybe, aminek még a teteje sem lehet fémből. Ötórányi vagy egy éjszakán keresztüli áztatás után adjál hozzá a fekete cseresznye koncentrátumot, és főzzük lassú tűzön 20 percen keresztül. Igyunk meg belőle ½ dl-nyit azonnal, ahogy kihűlt. Öntsük a maradékot egy steril üvegbe egy bambuszból lévő szűrőn keresztül. A tea egyik felét tárold a hűtőben, a másik felét fagyasszd le.
A friss petrezselymet alaposan mosd meg, és főzzed 3 percig egy liter vízben. Igyál meg belőle ½ dl-nyit, ha már eléggé kihűlt. Tegyél a hűtőbe fél liternyit, és fagyassz is le ugyanennyit. A petrezselymet kidobhatjuk.

Adagolás: minden reggel önts össze 1,8 dl-nyit a gyökérteából és 1¼ dl-nyit a petrezselymes vízből egy nagy csészébe. Adjál hozzá 20 csepp aranyvessző tinktúrát és 1 kávéskanál növényi glicerint. A keveréket a nap folyamán elosztva igyad meg. Tartsd hidegen. Semmiképp se igyad meg egyszerre, mert hasfájást okozhat. Ha érzékeny gyomrú valaki, kezdje először fele mennyiséggel. Az első forralás után tedd el a gyökereket, és fagyasszd le őket. 13 nappal később, amikor kezd elfogyni az adagunk, forrald fel másodszor is a gyökereket, de csak 1½ liter vízzel, és csak 10 percig főzd. Ez a tea ki fog tartani még 8 napig, és így meglesz a teljes három hét. Harmadszor is megfőzhetjük a gyökereket, de az eredmény egyre kevésbé lesz hatásos. Ha komoly problémáink vannak, csak kétszer használjuk fel ugyanazokat a növényeket.
Három hét eltelte után ismételjük meg a kúrát friss gyógynövényekkel. Legalább 6 hétig kell végezni a kúrát, hogy komoly eredményeket érjünk el, de ha súlyos problémákkal küzd valaki, akkor még több időre lesz szükség.
A tea mellett még a következőket kell beszedni:

• Gyömbérkapszula: minden étkezéskor egyet (naponta 3)
• Medveszőlő kapszula: egyet reggelinél és kettőt vacsoránál
• B6-vitamin egyszer egy nap
• Magnézium-oxid tabletta egyszer egy nap
A kapszulákat közvetlenül evés előtt kell bevenni.

Néhány kiegészítés a recepthez: A gyógytea, ahogy a petrezselyem is, könnyen megromolhat. Ha hűtőben tárolod, akkor négynaponta hevítsd fel forráspontig, ami sterilizálni fogja. Ha reggel sterilizálod, akkor aznap még hűtés nélkül is felhasználható (használjunk üvegedényeket a tárolásra).
Ha rendeled a gyógynövényeket, legyél nagyon elővigyázatos. A gyógynövényeket terjesztő cégek nagyon különbözhetnek egymástól. A gyökereknek nagyon erős illatuk kell, hogy legyen. Ha annak, amit megvásároltál, éppen
csak érezni lehet az illatát, akkor már elvesztette az aktív hatóanyagait: cseréld egy frissebbre ha lehet. Ne használj por alakú gyógynövényeket.

• A hortenzia (Hydrangea arborescens) egy gyakori virágos bokor.
• A gravelgyökér (Eupatorium purpureum) egy vadvirág (kenderféle növény).
• Az orvosi ziliz (Althea officinalis) nyálkás és fájdalomcsillapító hatása van.
• Friss petrezselymet bármelyik közértben tudunk vásárolni. A szárított petrezselyem nem jó erre a célra!
• Az aranyvesszőtea ugyanolyan hatásos, mint a tinktúra, de allergiás reakciót válthat ki, ha beleszagolunk a gyógynövénybe. Ha tudod, hogy allergiás vagy rá, egyszerűen hagyd ki a receptből.
• A közértekben kapható gyömbér is használható, beteheted kapszulákba is.

Vannak más gyógynövények is, melyek képesek feloldani a veseköveket és a kristályokat. Ha nem tudod a recept minden hozzávalóját megszerezni, akkor is kezdj hozzá, egyszerűen csak hosszabb ideig fog tartani, amíg eredményeket érsz el. Fontos, hogy tudd , hogy ha naponta veszel be B6-vitamint és magnéziumot, akkor nem tudnak a szervezetben oxalátkristályok formálódni,amik a vesekövet okozzák! De csak akkor, ha nem iszol-eszel sok olyan amikbe vannak oxál savak. Pl 2½ dl teában 15,6 mg oxálsav van. Egy üveg ice tea több, mint 20 mg oxálsavat juttat a szervezetbe. A kakaó és a csokoládé is túl sok oxálsavat tartalmaz, ezért ne fogyassz ezekből sem sokat .Igyatok inkább gyógyteákat.
Tudnod kell azt is , hogy foszfátkristályok is keletkezhetnek, ha túl sok foszfátot fogyasztunk el az élelmiszerekkel. Magas a foszfátszint a húsokban, a kenyérben, a müzlikben, a tésztákban és a szénsavas italokban. Együnk ezekből kevesebbet, de fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt.
Legalább 1½ liter vizet igyunk meg naponta.

Végezzük el a vesetisztító kúrát évente legalább kétszer.

Három hét alatt fel lehet oldani a veseköveket, de ha teát és kakaót iszunk, vagy foszfáttartalmú ételeket eszünk, három nap alatt újra is formálódhatnak.