YUMEIHO MASSZÁZS
A Yumeiho vagy japán masszázs, egy keleti masszázstechnika. Célja az emberi csont- és izomrendszer egyensúlyba hozása és a szervezet energiaáramlásának akadálytalanítása és serkentése.

A masszázs egyrészt a helyükből kimozdult ízületek helyreigazításából, valamint a helyükön lévő ízületek stimulációjából tevődik össze, és mély, izomlazító nyomó-gyúrásból áll. A masszázs során az összes fő energiavonal, akupresszúrás pont is érintett.
Hatására a feszes izmok ellazulnak, oldódnak a lelki-, energetikai- és ízületi blokkok, az energiaáramlás minden szinten akadálymentesül.

A kezelés kényelmes ruhában, földre terített matracon történik, időtartama kb. 60 perc.

A terápia célja a test harmonizálása, így szinte bármilyen tünet esetén alkalmazható.

Különösen hatékony különböző gerinc- és mozgásszervi betegségeknél, menstruációs fájdalmak enyhítésére, különböző eredetű fejfájásoknál, kimerültség, stresszes életvitel ellensúlyozására.

A masszázs során a test izmai ellazulnak, az egész szervezet felélénkül, az energiakeringés javul. A vendég és a kezelő személy kellemes, meditatív állapotba kerül, a hétköznapok feszültsége oldódik, az ember lelki-szellemi működése is kiegyensúlyozottabbá válik.
A kezelés kiválóan alkalmas a szervezet immunrendszerének erősítésére, a közérzet javítására, így minden betegség megelőzésében nagy segítséget nyújt.

Főbb javallatai:hát-, derék-, csípő- és lábfájdalmak
lumbágó, gerincferdülés
váll- és nyakfájdalmak
tartáshibák
fizikai, szellemi kimerültség
sportolás okozta izomfáradtság
gyomor-, epe-, és bélproblémák
tüdő és szívproblémák
erős menstruációs fájdalmak
fejfájás, szédülés
vérnyomásproblémák
Írta:Szalai Csaba Koppány