IMMUNERőSÍTÉS
Ennek egyik oka, hogy. Tavasszal ha melegedik az idő ,és erőlködik a napocska, azonnal ledobjuk a kabátokat, hogy érezzük az első tavaszi napsugarakat . Ilyenkor a legkönnyebb megfázni. De ezt megelőzhetjük, ha immunerősítőek vagyunk . Ezt sok sok vitamin fogyasztásával tudod elérni.. Mindezt elérheted jó fajta vitaminokkal vagy ha megfelelő mennyiségű és minőségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz.

Immunerősítőre vagy ha gyógyulni szeretnél, egyél minél több répát, hagymát,céklát,retket, fehérrépát, narancsot, grapefruitot és ananászt.

A répa egy csoda,egyfajta belső védelmező, rengeteg A- és B-vitamint tartalmaz.Szemerősítő! Rostokban gazdag, bőrünket és belső szerveinket védi és gyógyítja.A hagymában lévő olajok tökéletesen tisztítják az ereket és a légutakat, így segítenek az allergia elleni küzdelemben.

A cékla nagyon jó hatással van az idegrendszerre. Ajánlott a fogyasztása vashiányosok számára, káliumot és magnéziumot is tartalmaz.

A retkek közül a jégcsapretek tökéletesen egyensúlyba hozza a felborult savbázist, amit a sok cukor ,üdítő és kávé ,fogyasztása is okozhat, emellett elkerülhetőek vele a gyomorbántalmak is.

A fehérrépa gyulladáscsökkentő hatása miatt ajánlott, erősíti az immunrendszert. Vajon pirítva még ízletes is.

A gyümölcsök pedig a legfontosabb vitaminokat tartalmazzák.

Receptek:

Immunerősítő turmix

Hozzávalók:
1 sárgarépa
1 cékla
2 retek
2-3 brokkolirózsa
fél zellerszál

Elkészítése:
Minden hozzávalót tisztíts meg, majd turmixold össze . Ez nagyon egészséges de ha még sem ízlene hígíthatod facsart narancslével.

Fogyókúrás gyümölcs turmix

Hozzávalók:
1 grapefruit
negyed ananász
3 dl víz

Elkészítése:
Facsard ki a grapefruit levét, darabold apró kockákra az ananászt. A gyümölcsöket plusz a víz egy részét turmixold össze, hígíthatod kis vízzel is.

Az ananász és grapefruit nem csak egészséges hanem zsírégető hatása miatt még fogyaszt is.