ENERGIA-VÁMPÍROK


Egyik barátnőmmel beszélgettem aki elmondta ,hogy ebben az évben tudatosan az összes olyan embert aki eddig elszívta az energiáját kiűzte az életéből.
Most sokkal kiegyensúlyozottabb ,csak olyan emberekkel próbálja körbe venni magát akik pozitívan hatnak rá.

Persze ez nem könnyű mert ENERGIAVÁMPÍROK mindenhol ott vannak. Sőt távolról is irányíthatnak.
Ha állandóan kimerültnek érzed magad, zavart vagy szétesett,nyugtalan akkor ez az írás neked szól.
Elveheti az energiád egy idegesítő irigy munkatárs, szomszéd,egy rád akaszkodó barát,akinek te vagy a lelki szemetese vagy akár a saját szülőd is.
Gondoltam utána nézek jobban ennek a témának, hogy felismerjem és elkerüljem ezeket az embereket és átadhassam neked is a tapasztalataimat.

Az ezotériával foglalkozok körében is  egyre többet hallani az energiavámpír fogalmával.


Tudni illik ezek az emberek nem vámpíros filmből ugranak ki és nem is Drakula gróf rokonai .
Nem vérrel, hanem "mások" energiáival, jókedvével táplálkoznak. Tudatosan vagy tudattalanul, olyan helyzeteket teremtenek, mely során a te életerődből merítenek. Erre azért van szükségük, mert tele vannak negatív érzésekkel ,gondolatokkal ezáltal az ő energia szintjük jelentősen gyengült. Ezeknek az embereknek rengeteg a problémájuk , de ahelyett, hogy magukba néznének, a környezetüket tekintik minden kellemetlenségük okozójának.
Hogyan ismered fel?

Tuti neked is van olyan ismerősöd, akivel ha összefutsz, mindig derűlátó, bizakodó, boldogságot sugároz, és ha vele vagy, te is szebbnek látod a felkelő napot.
Az energiavámpírok pont nem ilyenek: melankolikus és gondterhelt leszel a találka után. Teljesen lefárasztanak! Sokszor megtörténik "ezer" éves barátságokban is, hogy egy idő után teherré válik a kapcsolat, sőt, egy szenvedélyes szerelemben is érezheted, hogy párod megfojt a problémáival. Persze ne téveszd össze azzal amikor a barátod tényleg segítségre szorul vagy mélyponton van, azokkal kell óvatosnak lenni , akiknél ez állandósult.
Próbálom összeszedni :

1,Álbarát

A legjobb barátnak próbál tűnni ,feltűnően kedves .. "Eddig ez nem is lenne baj "
De ő az általad őszintének tűnő beszélgetéseitek során, minden titkos esetleg intim dolgot próbál kiszedni belőled és megkeresi gyenge pontjaidat.
Aztán alkalom adtán ellened fordítja és jól hátadba döf, hogy mindenki kiröhögjön, vagy kibeszéljen a hátad mögött. Majd jobb esetben bocsánatot kér, hogy nem gondolta komolyan, és minden kezdődik elölről. Nem viseli el ha társaságban középpontban esetleg te vagy.
- Ő helyette-! Nagyon nehéz megszabadulni tőle de ha megfigyeled igazán csak akkor kellesz neki ha bajba van ,vagy éppen nincs jobb. Ha vannak mások, akiknek barátságát előnyösebbnek tartja, téged észre se vesz. Társaságban folyamatosan vicceskedik attól boldog ha dicsekszik ,hogy mennyi embert ismer és mindegyik nagyon jó barátja! Nem tűri ha nem ő a világ közepe!

2,Civakodó

Állandóan veszekedés kezdeményez és így akar energiát kapni tőled. Ha tehát rendszeresen éled át, hogy valaki főleg ok nélkül veszekedik veled, akkor biztos ,hogy energiatolvajjal állsz szemben.

3,Zsaroló

Az érzelmi zsarolásból rengeteg energia ered.
Ez a fajta vámpír a legnagyobb energia rabló!
Olyan játszma ami igen hatásos de nagyon veszélyes is lehet.
" Ha elhagysz kiugrok az ablakon"
" Ha nem teszed meg nekem, akkor nem is szeretsz!”
" Azért vagyok beteg mert megszültelek"
Ezek az emberek sem magukat sem másokat nem fogadnak el. Sértegetés is lehet a módszerük.
Szerencsére az érzelmi manipuláció felismerése és kivédése is elsajátítható.(Eric Berne: Emberi játszmák)

4,Akinek te vagy a szemetesládája

Biztosan ismered azt a típust aki leül melléd,és
10 perc múlva ismered az egész életét - Hogy a férje megcsalja, aki pedig egyébként impotens, a szülei az oka mindennek ami vele rossz történik mert elváltak , és hogy számukra bizonyítson, 3 szakmája van, de még mindig tanul mert keresi a helyét az életben , és önkéntes munkát végez fogyatékos gyerekeknél... típusú sztorikkal fáraszt.
De van amikor barátság alakulnak át ebbe a helyzetbe: éjszaka hív fel bőgve, hogy a férjének nem kellett a vacsora, mert be kajált hazafelé egy gyrost, és kéri, te is szapuld őt, majd két hétig nem is jelentkezik. Ha bele mész ebbe a játékba még te jössz ki belőle rosszul, hiszen minden oké a kapcsolatukban. Vagy mindig csak akkor keres meg, ha valami segítség kell neki, de egyébként még azt sem kérdezi meg mi van veled.


5,Okoskodó

Tulajdonsága a nagyot mondás. Akármit is mondasz, legyen az jó vagy rossz dolog, ő mindig nagyobbat mond. Neki minden jobban és hosszabban fáj! Ha valami pozitív kimenetelű érzésedről mernél mesélnél neki, az semmi lesz az övéhez képest. Ezzel végképp kiöli belőled ,hogy felhőtlenül bármit is elmondjál neki.
Ha arról beszélsz ,hogy végre milyen jó az idő, szerinte ez biztos nem igaz , mert ő hallotta a hírekben, hogy már Amerikában is tornádó pusztít és ide is elér tehát Ő jobban tudja ,te vagy tájékozatlan... és kész!
A saját kisebbségi érzését próbálja leplezni azzal ,hogy átrakja rád. Ha le tud kényszeríteni a szintjére minden energiádat elveszi!!!

6, Balfácán vagy pancser

Ha beszél saját magáról, akkor Ő az áldozat és szenvedő fél. Ő az, akit leönt a pincér, lefröcsköl a busz, megégeti a teával magát, de minden mások hibájából fakad.
Egy elégedetlen ember, a pesszimizmus szó mellett a lexikonban valószínűleg az ő neve is ott figyel... . Környezetében pozitívan meg sem mersz szólalni, inkább te is boldogtalan ,szomorkás történetekkel fejezed ki együtt érzésedet..

7,Betegeskedő

Az az ember ilyen aki nehezen viseli ,hogy megbetegedett , tudattalanul is érzi ,hogy kevés az erőforrása és energetikai minimumát úgy próbálja fenntartani; hogy másoktól energiát von el. (Ennek a jele amikor a beteg ember másokat egyértelműen feleslegesen ugráltat!)

Kérlek most nézz magadba.... sajnos te is lehetsz Energia -Vámpír!
- Szoktál rosszindulatú lenni másokkal és bántani azokkal is akit szeretsz?
- Barátok ,ismerősök mostanság kevesebbet telefonálnak ,elfordultak tőled nem keresik a társaságod?
- Szoktál cikizni másokat?
- Van olyan ember akire irigy vagy?
- Van olyan tulajdonság ami miatt valakire féltékeny vagy?
- Jól esik siránkoznod, sajnáltatni magad?
- Szinte vágyat érzel arra , hogy másokra zúdítsd a gondjaid.
- Biztos vagy benne, hogy neked minden nehezebb az életben?
- Nem tudod elviselni a kritikát?

Ha Őszinte voltál magadhoz akkor már tudod hová tartozol!
Ha most jöttél rá ,hogy a környezettedben van olyan ember aki más energiáival töltekezik segíts neki megváltozni, hogy boldog életed élhessen a saját energiái által..
Tudom nem könnyű feladat ,de ha legalább rátudod vezetni,arra ,hogy gondolja végig a másokkal való kapcsolatát elindulhat a folyamat.. Persze ha nem is érti miről beszélsz ...hagyd inkább mert nincs olyan "szinten még".

Ha viszont fel tudtad nyitni a szemét ,és tenni is akar azért ,hogy boldogabb élete legyen állj mellette ebben az időszakban. Keressétek meg a probléma forrását: mi az, amivel nem tud megküzdeni, mi az, ami boldogtalanná teszi. Akár , menjen szakemberhez .
Találjatok egy olyan időtöltést, hobbit, ami által igazi energiával töltődik fel. Valami olyat amiben örömét leli és sikereket érhet el.

Talán hosszúra sikeredett az írás de úgy gondolom ,hogy ennyit megér ez a téma .
Végszónak csak annyi:
- ne engedj az érzelmi zsarolásnak, ne menj bele felesleges vitákba, és ha kell építs le .

Alapból minden ember jó, és mindenkiben megvan a fejlődés lehetősége.
Szabadon dönthetsz arról ,hogy a nehezebb vagy a könnyebb úton akarod elérni a jellem gyarapodásodat. De tudd ,hogy az univerzumból annyi energiát veszel fel amennyit csak akarsz!
Szigeti Andi