NAGY MONDÁSOK

 „az okos nő azt mondaná: rendben van, te vagy a király, de én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel. Mert a mosogatólány nem párja egy királynak. És máris ott vagyunk, hogy add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges” – mondta Bagdy Emőke pszichológus

 

 

Vannak, akik egész életükben nem tesznek mást, csak öregszenek.
"Edgar Howe újságíró"
"Aki szeret, az messzebbre lát a láthatónál. A szeretetben értéküket vesztik az esztétikai szempontok." Jorge Bucay


Egy nemzet nagysága és fejlettsége híven tükröződik
abban, ahogyan az állatokkal bánik. "Gandhi"

"Mindennek ami létezik van egy közös célja, egy közös lélegzete.
Növények, állatok, sziklák és emberek lélegeznek.
A Föld lélegzik.
Az Anyatermészet a Teremtő láthatóvá tett lélegzete."
(John Redtail Freesoul)

„Az optimista egyáltalán nem az, aki soha nem szenvedett, hanem az, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést." Szkrjabin

"A fejlődés teljessé válik, amikor a gyermek érezi, hogy szeretik és elfogadják olyannak amilyen." Sz.A

"Az ember vagy abban hisz ,hogy semmi nem varázslat , vagy abban his ,hogy minden varázslat"
Albert Enstein

"A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek."
Wass Albert

És ahol árnyék van... fénynek is kell lennie !

„A legtöbb ember nem a betegségébe hal bele, hanem az orvosságaiba.” (Moliére)

Nem kell túlkomplikálni. Ha egy férfi látni akar, ő keres. Ha veled akar lenni, megteszi. Nem egy nőnek kell őrült módjára, tíz körömmel belekapaszkodva mindent feláldozni. Csak ésszel. Egyébként is, akinek a figyelméért harcolni kell, az már rég nem jó. A legjobb dolgok maguktól jönnek. Erőlködés, játszmák, és buta hisztériák nélkül, tisztán, csak úgy belehuppannak az öledbe, amikor nem is számítasz rá. De ha elmegy, hagyd. Ha megteszi, fogadd el. Aki elmegy, az nem a tiéd. Aki elmegy, az sosem ért ide igazán. Majd jön olyan, aki fél percet sem tud lélegezni nélküled, mert annyira kellesz neki. Levegőt fog kapni, meg minden, de csak igazán akkor él, ha mellette vagy - és ezzel te sem leszel másképp. Feltöltöd és feltölt téged. Támogat és melletted áll. Harcoltok mindennel, együtt, és erőt merítetek egymásból. Mert ami jó, az valami ilyesmi. Ott aztán nem lesz megalázkodás, vagy épp önfeladás. Csak az van, hogy hisztek egymásban, és húztok előre. Az összes többi csak gyerekes és szükségtelen játszma.

“Csak kétféleképpen élheted az életed.

Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat.

Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”
(Albert Einstein)
Van az arc...

Az egyik számára csak egy a sok közül, a másiknak pedig a minden. Az egyik közömbösen elviseli jelenlétét, a másik nem viseli el hiányát. Az arc, amit nem a krémek szépítenek napról napra, hanem a lélek, ami megmutatkozik rajta. Az arc, ami korábban egy volt a sok közül,, a lélek által egyetlenné válik. A legcsodálatosabbá. Lehet rajta pötty, lehet rajta bármilyen hiba. Mégis a legszebb. Mert egy tiszta, őszinte, tisztességes lelket rejt. Dehogyis rejt... Hiszen éppen azt mutatja. Az egész világnak. Mindenki láthatja, de csak egy veszi észre az arcot. Csak egy valaki látja meg benne maradéktalanul a lelket. Az, akinek ez a lélek teljes egészében feltárulkozik, kiadja titkait, akinek teljes szeretetét adja. Csak ő látja meg az arcot a maga teljességében, gyönyörűségében.

Létezik ez az arc.

/Csitáry-Hock Tamás/