CÉKLA KÚRA
Nagyon egyszerű , céklát gyümölcs centrifugával facsard ki.
Megelőzésre,immunerősítésre: hetente kétszer - háromszor 1 dl-t fogyassz,
Daganatos betegség esetén: naponta 3X1 dl-t. Mindig hígítsd vízzel, vagy más egészséges lével /pl sárgarépa,grapefruit, uborka lével.../
A céklalé komplex gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti.
Gazdag kálium, kálciumban, foszforban, kénben, vasban, nátriumban, valamint A, B és C (antioxidánsok) vitaminokban.
Kiváló vérképző, pedig a benne lévő vas nem több, mint más növényeké, de a vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklában lévő nyomelemeket sokkal jobban tudja hasznosítani.
A céklalé sárgarépalével keverve májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő, de ajánlatos eleinte több sárgarépát, mint céklát fogyasztani, mert a gyors reakció a májban, hányingert, szédülést okozhat.

A céklalé rendszeres fogyasztása segít a DAGANATOS betegeknek , a VÁRANDÓS nőknek mert sok folsavat tartalmaz, ami a magzat számára nagyon fontos.
Ajánlatos még fogyasztása NÁTHA, INFLUENZA esetén, és REFLUX ESETÉN is.
Gyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. Enyhe hashajtó hatása miatt ajánlott fogyasztása aranyérben és székrekedésben szenvedőknek is.