MÁGNES PULZÁLÓ HATÁSA
Szerencsére ma már az orvostudomány fejlődésével számos terápia rendelkezésünkre áll, melyek sokat javíthatnak a betegek közérzetén, egészségi állapotán. Ilyen korszakalkotó eljárás a pulzáló mágnesterápia alkalmazása, melyet a kórházakban már 20 – 30 éve alkalmaznak, régebben elsősorban reumatológiai kezeléseknél.
De mi is a pulzáló mágnesterápia?

A pulzáló mágnesterápiát a NASA fejlesztette ki az űrhajósok részére. Rájöttek, hogy az addig tökéletes kondícióban lévő űrhajósok a Föld mágneses mezőjének elhagyása következtében különös fáradtságra, és gyengeségre kezdtek el panaszkodni. Kiderült, hogy az űrben eltöltött hosszabb idő kalciumveszteséget és izomgörcsöket okoz. Ez vezetett el odáig, hogy az orvosok rájöttek, a környezeti mágneses mező csökkenése vagy hiánya kóros tünetek egész sorát okozhatja.

Az elmúlt százötven év alatt a tudósok a Föld mágneses mezejének erőteljes csökkenését észlelték. Sajnos mindannyian beton- és acélépítményekben lakunk, dolgozunk és betonon járunk, a testünk nem részesül a Föld természetes mágneses energiájából. A számítógépek, TV-képernyők, rádiók, radarok, háztartási gépek és a kocsinkban található elektromos berendezések hatása is csökkenti a mágnesesség erejét.

Kutatások kimutatták, hogy mágnesek alkalmazásával kompenzálni lehet a lecsökkent mágneses tér okozta hatásokat, ami komoly terápiás jelentőséggel bír. A mágnesek használata jobb közérzetet és egészségi állapotot eredményez. Alkalmazásuk eredményeként növekszik a test energiaszintje, csökken a fáradékonyság, hatékonyabbá válnak a gyógyulási folyamatok, valamint kisebb lesz az ízületi gyulladások miatt fellépő fájdalom.
A pulzáló mágnesterápia hogyan fejti ki hatását?

Egy egészséges szervezetben a vörösvértestek felvesznek egy un. „bab alakú” formát, így képesek bejutni a nálánál jóval kisebb átmérőjű hajszálerekbe, eljuttatva az oxigént, ami szükséges az élethez. Viszont, ha túl sűrű a vér, vagy rugalmatlanok, szűkültek az erek, akkor a vörös vérsejtek nem tudnak rajta áthaladni és szállítani az oxigént.

Hogyan hat a mágnesterápia a szűkülő erekre?

A pulzáló mágneses terápia következtében kitágulnak és rugalmassá válnak a hajszálerek, a vörös vértestek felveszik a „bab formát”, aminek hatására emelkedik a szervezet oxigén szintje, javul a vérkeringés. Így a vörösvértestek nem tapadnak össze (csökken a vérrögképződés esélye), és javul az oxigénszállító képességük is. Ennek következtében az összes szerv (végtagok, agy, szív vese stb.) vérellátása javul, minden szervünk sokkal több oxigénhez jut.