MÁLNÁS PISKÓTA
CUKOR, TEJTERMÉK ÉS GABONA HOZZÁADÁSA NÉLKÜL


HOZZÁVALÓK:

3 egész tojás + 2 tojásfehérje

40 g mandulaliszt

40 g fehérjepor

30 g kókuszliszt

150 g málna

ízlés szerint stevia, vanília

1 tk. útifű maghéj, ha van otthon, de elhagyható, nem befolyásolja a süti sikerét :-)

1 csipet szódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásokat szétválasztom. A 3 tojássárgájával összekeverem a magliszteket, a fehérjeport, a szódabikarbónát, az édesítőt, és az útifű maghéjat. A fehérjét kemény habbá verem. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojássárgájás masszához több adagban óvatosan hozzákeverem a felvert fehérjehabot. Ha a maglisztes-sárgájás massza túl sűrű, és előre látjuk, hogy esélytelen, hogy lazán kikeverjük vele a fehérjehabot, akkor egy kis vízzel vagy kókusz/mandulatejjel hígíthatunk rajta, és ezután keverjük el a fehérjehabbal. Ezután beledobálhatjuk a málnát a tésztába, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. De fordítva is lehet, vagyis először beleöntjük a tésztát a tepsibe, majd jöhet a tetejére a málna, úgyis lesüllyed egy kicsit. :-)

Légkeveréses sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöttem, de azért pillantsunk rá időnként, és akkor jó, ha már szép barna a teteje.
ÖSSZESEN: 669 kcal, 81g fehérje, 22g ch, 28g zsír

1 db sütiben kb.: 55 kcal, 7 g fehérje, 2 g ch, 2,5 g zsír