HÁZI MűZLI
Hozzávalók:


2 bögre (2x2 dl) gabonapehely - általában zab, de lehet vegyesen is rozs, búza, árpa
2 alma
1 nagy marék csonthéjas - dió, mogyoró, kesudió, mandula... ami van, vagy amit szeretsz
1 csésze (1 dl) mazsola
5 szem aszalt szilva
2 ek lenmag* vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag...
1 ek cukor - elhagyható
½ dl víz
1 ek olaj a tepsi kikenéséhez

esetleg csokidarabkák
Elkészítés:

Tegyük a turmixba:

aszalt gyümölcs
a magok egy része
alma
kevés víz
A többi magot durvára vágjuk.
A turmixolt pépet gyúrd össze egy nagy tálban, a gabonapehellyel és minden egyéb hozzávalóval.
Pihenjen a massza kicsit, míg beállítod a sütőt 170 fokra és jól kiolajozol egy kisebb tepsit.

A leendő fincsi müzlikeveréked simítsd a tepsibe és jól nyomkodd le, főleg a széleket, majd süsd 20 percig 170 fokon!
Ha megsült, akkor szeleteljük fel!

Állítsd össze kedvenc ízeidből a saját müzliszeletedet!

Próbáld ki pl. a banános-kókuszos változatot is, érdemes!

Fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is finom.

(Forrás: sporolok.blog)