KONCENTRÁCIÓ ÉS GRABOJOV

Számsorokkal és geometriai alakzatokkal történő irányítás szempontjából közelítettem meg a magyarázatot, és kizárólag a megértés szempontjából foglaltam össze néhány mondatba a legszükségesebb fogalmakat, azért hogy megértsük mi a koncentráció, amit alkalmazunk az irányításunk során.
Gondolkodás
Egyszerűen fogalmazva: a gondolkodás egy tudatos cselekvés az elménkkel, azért hogy a körülöttünk lévő világot, a kapott információkat megértsük, feldolgozzuk, következtetéseket vonjunk le és véleményt formáljunk.
KONCENTRÁCIÓ
A koncentráció egy összpontosított gondolkodás. Fókuszált figyelem pl.: egy adott pontra, egy gondolatra, egy információra, figyelmünket egy dologra összpontosítani, egy eseményre, egy könyvre, egy filmre.
Mikor fejtünk ki koncentrációt?
- ha tanulunk, 
- ha olvasunk, 
- ha előadáson vagyunk
- koncentrálunk akkor is, ha főzünk, vagy sütünk, hiszen oda kell figyelnünk az ízekre, a hőfokra, a formákra, a sorrendre, az esztétikára stb
- ha szerződést kötünk, akkor is odafigyelünk arra, mit akar a szerződő fél, 
mi magunk mit akarunk elérni, mi a mi érdekünk.
(Pl. színházban nézünk egy balett táncot, akkor a mozdulatokra „koncentrálunk”, érzelmeinkre, lelkünkre vannak hatással a látottak, nem a tudatos elménké a „főszerep” ebben a „figyelmünkben”. És valószínű, hogy ebben az állapotban nem is gondolunk arra, hogy a főszereplőknek ez milyen magas fokú koncentrálást, milyen figyelem összpontosítást igényel. Hiszen a mozdulataikat biztonsággal hajtják végre, mellette még művészi élményt nyújtanak, esztétikai élményben is részesítenek bennünket nézőket.)
Amikor nagy a koncentráció, a figyelmünket egy dologra összpontosítjuk, akkor sok esetben a külvilágra nem figyelünk, figyelmen kívül hagyjuk. Amennyiben vezetünk, ami egy elég erős KONCENTRÁCIÓ, csak ebben az esetben nem egy dologra kell figyelnünk, hanem a körülöttünk lévő forgalomra, jelzőtáblákra, sebességre, más járművek jelzéseire, az időjárásra, a fényviszonyokra, netán utastársunkra, a rádióra, a megkülönböztetett járművekre, a szabálytalankodókra, a gyalogosátkelőnél álló gyalogosokra, esetleg figyeljük az utcaneveket, a GPS-t, sőt még a saját gondolatainkra is közben.
AKI TUD VEZETNI, AZ TUD KONCENTRÁLNI IS.

Ennél nagyobb koncentrációra a számsorok alkalmazásánál sincs szükség.
TEHÁT KONCENTRÁLNI MINDENKI KÉPES AKI TUD GONDOLKODNI.
Mi az, ami befolyásolja a koncentrációnk erősségét?
Tudati szintünk, lelki állapotunk, hitünk, felkészültségünk, elkötelezettségünk, vágyunk, segíteni akarásunk mértéke, elvárásunk, intelligenciánk, fizikai állapotunk, és ismeretünk az adott témában stb.
Aki hisz a technológiában annak erősebb a koncentrációja és annak eredménye, aki tudatában van a technológia működésével és eredményeivel annak még nagyobb az eredménye, esetleg gyorsabb is. Akinek nincs hite, annak is működik, csak nem biztos, hogy olyan gyors. Mivel az állatokra is van hatással, ebből következik, hogy nem kell hozzá feltétlenül HIT.


A koncentrációnk függ még attól, hogyan határoztuk meg a célt, és képesek vagyunk-e a célra koncentrálni.
Ha azt tűztük ki célul, hogy megtanulunk biciklizni, de többet gondolunk arra, hogy elesünk a kerékpárral, mint arra, hogy munkahelyünkre is azzal megyünk, akkor a koncentrációnk nem lesz eredményes.


KONCENTRÁLNI ARRA KELL, AMIT EL AKARUNK ÉRNI.

( a számsorok kimondásakor segít, ha látod azt, hogy már megtörtént, az, amire vársz, ugyanúgy, ahogy egy kisgyerek már akkor elképzeli, hogy kerékpározik, amikor még nem kapta meg, vagy már gondolataiban a kutyájával játszik, és még nem tudja, hogy mikor lesz neki)
A legnehezebb a koncentráció, ha minden nap szembesülünk azzal, hogy még nincs eredménye a befektetett energiánknak. Például kopaszak vagyunk és irányításunk célja a dús haj. Hiszen minden nap, amikor a tükörbe nézünk, akkor azt látjuk, hogy nincs eredmény, illetve csak nem látjuk. 


MERT A LÁTSZAT ELLENÉRE MINDEN EGYES KONCENTRÁCIÓNAK VAN EREDMÉNYE, MÉG AKKOR IS, HA MÉG NINCS LÁTHATÓ JELE.

Nincs eredményem, vagy nem az az eredményem, amit kitűztem. A KONCENTRÁCIÓM ilyenkor vajon miért nem eredményes? Nem tudhatjuk magunkat minden esetben kontrollálni. Az is lehet, hogy az eredmény, amit vártunk, vagy elégedetlenséggel tölt el. Lehet, hogy a célt tűztük ki rosszul, lehet, hogy nem minden ember érdekére voltunk tekintettel. Az is lehet, hogy csak átmeneti a megoldásunk, majd később érjük el célunkat. Lehet, hogy a koncentrációból sokszor kizökkentél, ezért több időre van szükség.
Ha azt szeretnéd, hogy a májad meggyógyuljon, de nem az egészséges májat látod magad előtt a koncentrációkor, akkor már tudatod megoszlik, csökken a koncentrációd ereje.
Az is lehet, hogy olyan lelkiállapotban koncentráltál, amikor dühös voltál, vagy elégedetlen. Jó, ha a koncentrációnk előtt nyugodtak és higgadtak vagyunk, nincs bennünk feszültség. (Előtte hallgathatunk zenét, meditálhatunk, sétálhatunk, bármit tehetünk, ami kikapcsol bennünket, ami oldja a feszültséget.)


A LEGERŐSEBB A TEREMTŐ ENERGIA A MAKRO MEGMENTÉSKOR.

A makro megmentéskor végzett koncentráció a legeredményesebb. Ha egy csoport végez makro megmentést, akkor az nagyon erős, gyorsabb az eredmény.
Erről van egy leírás a csoportban, hogy miért. 


KONCENTRÁLNI MINDIG ANNYIT KELL, AMENNYIRE SZÜKSÉG VAN.

Ha a koncentrálás nehéz számodra, akkor mindenképpen használj alakzatokat, szférákat, geometriai formákat, színeket. 
AZ EGYIK LEGERŐSEBB TEREMTŐ EREJE A KIMONDOTT SZÓNAK VAN. 
A számsorok használatakor mondjuk is ki azt, amit el akarunk elérni vagy, hogy mit várunk el, és milyen célt tűztünk ki, HA EGYEDÜL VAGYUNK, ÉS VAN RÁ MÓD. Különösen a NORMA és a MAKRO MEGMENTÉS szót ne felejtsük el használni.
A szervezetünkre való koncentráláskor(irányításkor) a bőr számát mindig alkalmazhatjuk.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=742075369241596&set=gm.918072338243336&type=1
Aki egészséges az is alkalmazhatja a KOCKA-KÚP-KOCKA módszert víztisztításra is.
https://www.facebook.com/groups/839879602729277/906911662692737/