KüLöNLEGES SüTI RÓZSA

Almasuti

A legfontosabb alapanyag az alma, ugyanis a gyümölcs vékony szeleteiből kell megformálni a rózsaszirmokat.

Szükséged lesz egy nagy almára, egy bögre lisztre, 2 evőkanál cukorra, 3 evőkanál vízre, egy evőkanál mézre, egy fél csomag vajra, őrölt fahéjra. - az almát vágd kettőbe, ezután mindkét részt a lehető legvékonyabb cikkekre kell szeletelni. Ezután az almaszirmokat tedd bele egy edénybe, add hozzá a cukrot, a mézet és a vizet. Tedd fel a tűzre 3–4 percig, hogy kissé piruljanak meg.

Ha ez kész szedd ki az almákat, tedd egy kicsit félre amíg a tészta elkészíted. A fél vajat darabolj fel, majd amiben az almák kissé megfőttek, abból a léből adj a vajhoz 3 kanállal. Ezután szitálj rá egy bögre lisztet, majd gyúrj belőle tésztát. Ha ezzel megvagy, vágd kettőbe a tésztát, majd nyújtsd ki, csíkozd fel, majd ezekre helyezd rá az almaszeleteket, göngyölítsük fel, tedd bele kis muffinsütő papírtartókba és mehetnek is sülni.350 fokon

Körülbelül 15–18 perc múlva már készen is vannak a kis rózsasütik. Kenjük meg a tetejüket mézzel, szórjuk meg kevés cukorral és őrölt fahéjjal.

forrás:https: //www.youtube.com/watch?v=OoZxAX745cQ