A KÉT ALAPVETő GYÓGYÍTÓ MONDAT

Tudod ki Ő?

 Hiressé vált  tudatkutató!

-akinek írásai ma még inkább aktuálisak!

 

A Coué-módszer sok szuggesztiós mondatból áll, de a két alapmondat méltán lett világhírű. Nálunk is vezér mondattá vált az agykontrollosok körében  Domján László által.

Az első mondat  megköveteli, hogy amíg élsz, addig használd, ne csak akkor amíg sikertelen, vagy beteg vagy.

Minden reggel, közvetlenül ébredés után elsőként  és minden este utolsó mondatként, mielőtt elaludnál, el kell mondanod!

"Minden nappal, minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok."

Kérlek ilyenkor  csukd be a szemed ,annak érdekében, hogy a külvilág  ne terelhesse el figyelmedet, .

Készthetsz egy kis zsinórt  , amire 21 csomó van kötve ,hogy még a számolás se legyen akarati tényező. Abban segít,hogy ne kelljen az  ujjaidon számolnod, mert elterelné figyelmedet.  Tehát ezt a számláló-berendezésedet vedd az ujjaid közé, és mindegyik csomónál mond el ezt a mondatot.

"Minden nappal, minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok."

E mondat  arany szavai a "minden szempontból", mert ezek mindent átfognak, a lelki, a testi, sőt a gazdasági vonatkozásainkat is.

Ha a csomók végére értél tudod, hogy 21-szer elmondtad.

A Coué-módszer alkalmazása sok sikert hozhat az életedbe, de az elért eredmény után azzal tudod  elrontani , ha nem végzed rendszeresen mert könnyen megbánhatod ezt a lazítást. Aki azonban egyszer már megtapasztalta e lazítás rossz következményeit, az bizonyára nem engedi olyan könnyen előtérbe a kényelmet.

A módzser alkalmazása csodálatos fegyver az úgynevezett rossz dolgok ellen, olyan fegyver, amelynél jobban el sem lehet képzelni.

De csak akkor ha  vállalod  ,hogy szokássá váljon életedben .

Ezen a ponton keménynek kell lenned önmagaddal szemben, és nem mondhatod: "Ma fáradt vagyok,ma nem csinálom."

Ahogy hozzá tartozik reggelhez ,hogy  felőltözöl és  este ,hogy levetkőzöl, éppen úgy kell mondanunk ezt a mondatot:

"Minden nappal, minden szempontból, egyre jobban és jobban vagyok."

Ha szabályszerűen bevezeted az életedbe akkor  győztél!

Fontos !

-ezt a mondatot teljesen monoton hangon, nagyon,nagyon lassan mond,  mint a mantrát vagy a litániát .

Körülbelül 8-10 percet vesz igénybe. Ennek az eljárásnak is csupán az a célja, hogy minden akarati erőfeszítést kikapcsoljon. 

Továbbá az is fontos!

-,hogy  gyermeki naivsággal mondd ,  nem szabad azon töprengened, hogy miként lettél beteg és vajon meggyógyulsz--e, vagy egy nehéz gazdasági helyzetben sikeres lesz-e? Azaz úgy mintha már gazdag,sikeres vagy egészséges lennél! 

. Tehát a mondatot a legmélyebb bizalommal kell  mondanod !

Így az, amit kimondunk, valósággá válik, és valóban napról napra egyre jobban leszel. Így mozdíthatod hited teremtő erejét helyes irányba.

Végül következik a legfontosabb!

 -Hangosan kell mondanod, azaz legalább olyan hangosan, hogy meghalljad amit mondasz. Ha másként nem lehet, elég a suttogás is, de feltétlenül hallanod kell magadat.  Ennek oka teljesen világos. Mihelyt meghallod  a kimondott szavak automatikusan, azaz önműködően füleden keresztül tudattalattidba  hatolnak.

 Couénak éppen ez a rendelkezése jelenti mesterművét. , hogy előírta ennek a mondatnak legalább olyan hangosan történő mondását, hogy te magad  kényelmesen megértsd.

Probléma lehet ,hogy  elálmosodsz  a  mondat mondogatása során akkor csináld az  ágyon kívül ülve vagy állva.

Látod, milyen alaposan gondolta át Coué ezt a látszólag egyszerű eljárást. 

-rendszeresen , lassan, monotonon, szinte dúdolva , elég hangosan,szeretettel

Szeresd ezt a módszert mert ha  érzelemet is viszel bele felgyorsíthatod a folyamatokat.  

A Coué-módszernek  automatikusnak kell lenni-e !

Mihelyt reggel elmondtad ne töprengjünk állandóan azon ,hogy vajon bekövetkezett-e már a siker .Teljesen elegendő, ha az említett mondatot reggel és este a közölt módon elmondjuk.  

Meg kell tanulnod a következő módon gondolkodni: 

" Mint szellemi természetű lények nagyobban és hatalmasabbak vagyunk a szenvedésnél."

Csak így lehetséges úrrá lenni felette. Sajnos elég gyakran kényszerítenek minket váratlanul fellépő testi fájdalmak vagy lelki depressziók arra, hogy betegségünkre gondoljunk. Nem szabad!!!

Az ilyen esetek számára készítette Coué a 2.alapmondatot:

"Elmúlik." Ez az "Elmúlik"

E második mondat alkalmazása teljesen különbözik az első mondatétól,  csak akkor kell alkalmazni, ha az ember hirtelen ,gyors segítséget szeretne.

Ha tehát testi vagy lelki fájdalmaid vannak, valamilyen szív- vagy szédülési roham és hasonló fenyeget, akkor kell ezt a mondatot ismételgetni.

Ezt nem monoton hangon és lassan mondjuk, hanem ellenkezőleg,

száguldó gyorsan, olyan gyorsan, hogy zümmögő hang keletkezzen,

olyan, mint egy repülő méh zümmögése,. Olyan gyorsan kell mondani, hogy az egyes szavakat ne lehessen érteni. Rövid gyakorlás után annyira meg lehet tanulni, hogy a legőrjítőbb fájdalmat is egy percen belül meg lehet szüntetni segítségével. Ha a fájdalom visszatér, hasonló módon alkalmazzuk a mondatot. Ha szükséges, tegyük ezt százszor vagy kétszázszor is naponta.

A kitartás célhoz vezet!

Sok embert láttam például megszabadulni isiászától, csupán e mondat alkalmazása által: "Elmúlik". E száguldó gyorsaságú beszéddel elérjük tudattalanunk betöltését azzal a gondolattal, hogy e testi fájdalom vagy az a lelki szenvedés elmúlik, és minden, ami bennünket betölt, megvalósul.

Csukd be szemedet, és simítsd testi fájdalom esetén kezedet a fájó testrészt, vagy lelki depressziónál a homlokodat, . Mihelyt azonban nem beszélsz elég gyorsan, azaz mihelyt rések támadnak a beszédben, azonnal ellenséges gondolatok támadnak.. A bennünk levő "kételkedő"  ilyen kis szüneteket azonnal kihasználja, hogy ezt gondolja:

„Ez egyáltalán nem igaz, a fájdalom , nem fog elmúlni, ez mégis fájni fog nekem" stb.

Ha azonban olyan gyorsan beszélsz,eélyt sem adsz neki , tehát hittel, hogy a fájdalom vagy a depresszió elmúlik, mielőtt a belső ellenfél, a kételkedő egyáltalán szóhoz jutna.

- Ahogy az anya a gyermekével bánik, olyan szeretettel kell viselkedj és beszélj önmagadhoz is.

- Minden körülmények között kerülni kell a betegségekről és a sikertelenségről folytatott beszélgetést. Világos, hogy az ember, aki állandóan negatív tényekről és történésekről beszél, szükségszerűen ezekkel a dolgokkal töltődik fel.

-Ne felejtsd hát el: Ha egészséges akarsz lenni, ne töprengj állandóan betegségségén!

Látható, hogy a Coué-módszer igen egyszerű.

 A tudás mellett egyetlen feltétele a kitartás, kitartás és még egyszer kitartás.

Amennyiben van kitartásod, és a módszert minden reggel és este szabályszerűen alkalmazzod, biztos a siker ,és valóban minden szempontból egyre jobban és jobban leszel.

IDÉZET: Emile Coué: Elméd gyógító hatalma CIMŰ KÖNYVÉBŐL