MEDVEHAGYMÁVAL TöLTöTT ALMA
ALMASZENDVICS Hétvégén délutáni vendégek jönnek, és semmi ötleted, mivel kínáld őket? Legyen emlékezetesen finom, de azért egészséges és cukorbetegek/IR-esek szénhidrát diétájába is illeszthető? Használjuk ki, hogy még zöldellik a friss medvehagyma, keverjünk be gyorsan egy medvehagymás túrókrémet! Ez így még unalmasnak tűnik? Nem az, de csavarjunk egyet rajta! Lássuk, hogyan tehetjük izgalmasabbá és maradandó ízélménnyé! Mindennel együtt maximum 15 perces recept. :-) Hozzávalók: 25 dkg túró 3 dkg tejföl 2 ek. olívaolaj 1/3 csokor (kb. 12 levél) medvehagyma 1 csapott tk. só alma vékony karikákra vágva pirított dió durvára vágva (elhagyható) almaszendvics_medvehagymas_turoval_toltve3.jpg Elkészítése: Az almát kivéve az összes hozzávalót összemixeljük. Fogunk egy almaszeletet, ráhalmozunk egy adag túrót, meghintjük pár szem diódarabbal, majd lezárjuk egy másik szelet almával, és már ehetjük is! :-) A számok: 10 dkg medvehagymás túróban 2,8 g szénhidrát van. 10 dkg almában hozzávetőlegesen 13-14 g ch van, de ebben nincs egységes álláspont, hiszen többféle alma van. Tippek: Uborkára halmozva is isteni, úgy még inkább alakbarát. :-) Friss teljes kiőrlésű pirítóssal és egy szelet sonkával is nagyon finom! :-) Jó étvágyat!