VIRSLI FINOMSÁGOK

1,Bundás Virsli


Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej,
- kb. 1 kg virsli
- hurka pálcikák

Így készítheted el!


A lisztet keverd össze a sütőporral, majd a kukoricadarával.

Add hozzá a tojást, a sót, a cukrot és a tejet.

Palacsinta sűrűségű tésztát kapsz, amibe forgasd bele  a pálcikára feltűzött virsliket.

A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk).

Hosszú nyakú pohárba önthetjük a tésztát amiben aztán kényelmesen meg tudjuk forgatni a pálcikára felszúrt virsliket.

Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.

jó étvágyat!!!