SZENT RITA

Számomra Ő az egyik legfontossab Szent .

A reménytelen ügyek védőszentje.

A kislányom kerestelésekor is ŐT választottuk a védőszentjének, mert Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

 

Rita 40 éven át élt a zárdában, folytatva önfeláldozó életét. Szüntelenül mások helyett vezekelt, ápolta a betegeket, és minden rászorulónak küldött melegséget és fényt.

Miután hosszú ideje kérte az Urat, hogy Krisztus szenvedéseiben részesülhessen, stigmák jelentek meg homlokán melyek 15 éven keresztül véreztek. ......

1447 május 22-én hívta át Isten az örök boldogságba, átköltözését egy emberi kézzel nem érintett harang szava hirdette meg.

Különleges kiváltságként Rita testét soha nem temették el, mert csodálatos módon nem látott romlást. Sértetlenül került ki a tűzvészből is, melyben néhány évvel halála után a cédrusfából készült koporsója porrá égett. Teste a mai napig látogatható Olaszországban.

Boldoggá avatását 1626-ban, szentté avatását 1900-ban fejezték be. XIII. Leó pápa "Umbria gyöngyének" nevezte őt. Testét Casciában, az 1937-1947 között épült Szent Rita-templomban őrzik.

Szent Rita imájára, télvíz idején kivirágoztak a piros rózsák. Ezért a vörös rózsa nagyon sok ember számára azt jelenti, hogy a térden álló, alázattal imádkozó ember előtt semmi sem lehetetlen.

A hagyomány szerint Szent Rita az egészen kilátástalannak tűnő esetekben is képes segíteni, ezért az utolsó pillanatban is segítő szentnek tartják.