TAVASZI FÁRADSÁG !

 

Ahogy  a természet ébredezik, úgy meg kell újulnunk  nekünk is 

A  tavaszi fáradtság MEGELŐZÉSÉHEZ, fel kell tölteni  a szervezet vitaminraktárait és bizony méregteleníteni is  kell.

 Ne  diétás módszerekre gondolj, hanem  egy komplett léböjtkúrára. Le kell mondani a szilárd ételekről és csak ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcsleveket fogyasztani.

Böjtölni otthon is lehet, de számtalan érv szól a szervezett léböjt kúrák mellett.

A közös böjtölésnél hosszú beszélgetések, sok nevetés, receptcsere kíséri a közös teázásokat, sőt gyakran barátságok is szövődnek a léböjt alatt.

.

Egy szervezett böjt alatt nincs gond a hozzávalók beszerzésével, minden készen érkezik a közös asztalhoz – csábító színekben pompázó, frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, okosan összeválogatott gyógytea főzetek, fűszerekkel megbolondított böjtös levesek, vagy gondoljunk csak a ráhangoló és felvezető napok saláta költeményeire, zöldségkreációira! 

Nem akarom reklámozni de kétségtelenül előny és persze megnyugvás, hogy a szállodákban mindig kéznél van egy orvos és a jól képzett munkatársak, akik szakértő válaszokat adnak a felmerülő kérdésekre. Vérnyomás- és testsúlymérés zajlik, akár naponta, sőt vércsepp analízis, biorezonancia vizsgálat és táplálkozási tanácsok is elérhetők. Hátránya hogy jóval többe kerül mint otthon. 

Ha te egyedül szeretnél Böjtölni arra figyelj ,hogy 2-3 vagy max 5 napnál ne legyen hosszabb...Fontos ,hogy otthon is teremtsd meg a megfelelő környezetet . Iktasd ki a zavaró dolgokat. (telefon , csengő...stb) 

Ne szenvedj a böjt alatt , éld meg kényeztetésnek!


Szauna  – fontos és hatékony elemei a böjtnek, akár napjában többször is érdemes élni az izzasztó, méregtelenedést támogató wellness lehetőségekkel. 

 Mozgásprogramok is,fontosak- iktass be reggeli tornát, zenés gimnasztikát, jógát, vizi tornát, nordic walking vagy autogén tréning, amelyeken szinte kötelező egy böjt során, hogy karban tartsd az izmokat.

A böjtös napirendet testkezelések is színesíthetik. 

Nyirok- és talpmasszázsoknak, nagyon fontos szerepük van 

 

Szánd rá az időt, meg kell adni a módját. 

Fontos a megfelelő ráhangolás és a legalább ilyen fontosabb a lénapokat követő felépítés is .

Nagyon jó méregtelenítést kívánok

cikk folytatása:  http://www.talpgyogyasz.hu/index.php?c=156