MÉREGTELENÍTÉS ÉS A VÍZ

Természetesen mindig sokat kell inni de a méregtelanítés alatt még többet!!!!

És ,hogy mit???

Elsősorban sok -sok vizet,( ásványvizeket, forrásvizeket, tisztított vizet , jó minőségű csap vizet)


Tested tömegének több mint a fele víz.

Tudtad ,hogy a felnőtt ember sejtjei kb. 28 liter folyadékot tartalmaznak?

Ezek után ugye nem csodálkozol, hogy a víz alapvető lételemed. 

Míg az ember élelmiszer nélkül 4-6 hetet bír ki, víz nélkül csak néhány napot.

Az emberi szervezet  a testedben lévő belső állandóságra törekszik , a szervezeted egyik legfontosabb jellemzője, az élettan legfontosabb alapfogalma -ez a homeosztázis.  

Elég bonyolult rendszer ezért nem mennék bele , de a lényeg hogy,törekegy arra - amennyi vízet vesztesz a nap folyamán (izzadás-pisilés...)  annyit pótolj , akkor leszel egyensúlyban...


A folyadékháztartás egyensúlyának fenntartásához szükséges víz mennyisége egyénenként változó, és a testmozgás, a szervezet működése, a környezeti feltételek (hőmérséklet, páratartalom) függvénye.

Böjt alatt illetve  nyári melegben azonban érdemes külön odafigyelni rá, mennyit, és milyen minőségű folyadékot fogyasztasz!

A nyári kánikulában izzadással nagyon sok vizet veszítesz, de ásványi sókat is. Ezért is ajánlott a forrásvizek és palackozott formájuk: az ásványvizek fogyasztása!

 

A táplálkozás-ivás során magadhoz kell venned, mert hiánya betegséget okoz, hiszen számos funkciót töltenek be a szervezetben.

Honnan tudod, hogy dehidratált a szervezeted?

Szomjúságérzet, fáradtság érzet, akkor is, ha nem dolgoztad magunkat halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. 

Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy-két pohár tiszta vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból."

(* Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik) Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.

a dehidratáció jelei tünetei

A dehidratáció további tünetei

"Felhevültség, ingerlékenység, nyugtalanság, levertség, depresszió, alkalmatlanság érzése, nehéz fej, sóvárgás, tériszony, mind a dehidratáció komplikációja. A depresszió biztosan a dehidratáció egyik jele.”

„A test aszályprogramja: a szervezet igazi szomjazásának jele az asztma, allergiák, magas vérnyomás, idős kori cukorbetegség és az autoimmun betegségek. Ezeket mind a dehidratáció hozza létre.”

vizivas_tiszta_viz_viztisztito

Víz a legegyszerű gyógymód sok betegség ellen !

A kezelési eljárás nagyon egyszerű:

-először állítsd meg a dehidratációt! 

 A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele visszafordíthat már megtörtént károsodásokat illetve megelőzheti a betegségek kialakulását. 

Szükséged van vízre rendszeresen, szükséged van sóra (ásványi anyagokra) rendszeresen. Szükséged van a napi mozgásra, mert az agyad kémiai működése attól függ, hogyan mozgatod az izmaidat.”

”...Vízre az étkezés előtt van szükséged. "

- első dolog legyen reggel, ha felébredsz, hogy igyál két pohár vizet, hogy megszüntesd az éjszakai dehidratációt.

-Aztán vízre van szükséged fél órával minden étkezés előtt, mert, ha szeretnéd megemészteni az ételt, akkor jobb, ha megadod neki a vizet még előtte.

-Szükséged van egy pohár vízre két és fél órával étkezés után is, hogy befejezd az emésztési folyamatokat és hidratáld a területeket, amik vizet veszítettek a keringés miatt. Minden negyed liter vízhez szükséged van egy negyed teáskanálnyi jó minőségű sóra, és szükséged van még más ásványi anyagokra is, hogy szabályozni tudd azt a vízmennyiséget, ami a sejtek belsejében tárolódik.”

vizivas_fontossaga_a_gyerekeknel_allergia_asztma

„…Erről az információról szónokolni kell, szájról szájra kell terjeszteni, mindenféle formában, ahogy csak lehetséges,  mert  legtöbb degeneratív betegség gyökere az emberi szervezetben.”

"Tizenöt millió asztmás gyermek van csakAmerikában…”

Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."
(Antoine de Saint-Exupéry)

A víz egészségre gyakorolt hatásáról,, a vízivás fontosságáról, a víz szerepéről  a gyógyításban egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj korszakalkotó felfedezéseket tett.

Dr. Fereydoon  szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus „betegségnek”.

Az úgynevezett „modern” gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a betegségek nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj hivatalos weboldala: www.watercure.com

 

A víz hiánya a testünket a stressz, majd a betegség állapotába juttatja .

 

eleget_iszol_tiszta_viz_viztisztito

1.) Miért van szükség vízre?
2.) Miért juttatja a víz hiánya a testet stressz állapotba és betegségbe?
3.) Nagyon egyszerű módszerek, amivel fenntarthatjuk a kicsattanó egészségünket
 

Többek között ezek kerültek elmondásra Dr. Fereydoon Batmanghelidj 2003. márciusában, Washington D.C.-ben, az Állami Egészségügyi Fórumon tartott előadásán.

Ennek a bizonyos előadásnak az átiratából idézek részleteket, amik a vízivás és a betegségek közötti összefüggésekre és a gyógyszeripari elnyomásra hívja fel a figyelmet.

 

A dehidratáció és a betegségek - orvosi előadás

Dr. Fereydoon Batmanghelidj M.D. — Állami Egészségügyi Fórum, Washington D.C., 2003. március 28-30.

„Amit nekünk, orvosoknak az orvostudományi iskolákban tanítanak, egy alapvetően rossz tudományos feltevésen alapszik. Az orvostudomány sok hibás feltevésen alapszik.

A 20. század tudománya hibás, az emberi testről alkotott tudás »sötét kora«. A 20. század orvostudománya, hogy »tudományosnak« tűnjön, sok mindent megmagyarázott és megbélyegzett, könyveket írt, még több könyvet az emberi testről, a betegségekről, de minden, amit leírtak, nem volt más, mint az »ismeretlen etiológia* betegsége«.

Megmagyarázták őket, de senki sem tudta, hogyan alakulnak ki. Később elkezdték a vírusokat hibáztatni, majd a pácienst okolni, mondván ez »genetikai«.

Így, az orvosi társadalom, hogy leplezze az emberi szervezetről alkotott tudásának hiányát, bélyegeket hozott létre és a személyt kezdte okolni.

Ez volt a 20. század orvostudománya. Az én felfedezéseim eredményei, amik tisztázzák, hogy az emberi test, vagy bármilyen élő anyag a víz jelenléte által szabályozott, egy paradigmaváltás az emberi test megértésének egyetértett oldaláról az emberi test megértésének megoldást kínáló oldalára.”

* Etiológia a dolgok ok-okozati összefüggéseinek tanulmányozását jelenti.

Az orvostudomány új igazsága: a degeneratív betegségek és a vízhiány

„…Így a 21. századi gyógyászatban az új igazság, hogy a fájdalmas és degeneratív betegségek elsődleges oka, beleértve a rákot és az AIDS-et is a dehidratáció.Tévútra mentünk az orvostudományban és nem ismertük a hisztamin* szerepét az emberi testben, át kell formálnunk a megértésünket, mert most már ismerjük a megoldást sok olyan beteg állapothoz, amiket anti-hisztaminokkal** kezelnek, és ez a megoldás a víz."

*A hisztamin az élő szervezetben jelen lévő természetes anyag, mely részben a szervezetben termelődik, részben pedig élelmiszerekkel kerül be. A sejtekből felszabadulva gyulladásos (pl. asztmás vagy szénanáthás) reakcióhoz vezethet. Dr. Batmanghelidj forradalmasította a hisztaminról alkotott elképzeléseket, felfedezései szerint ugyanis ez az az anyag a testben, ami az idegrendszeren keresztül, a legfőbb felelőse a test vízszabályozásának.

(**Az anti-hisztamin a hisztamin hatását gátló anyag. Gyógyszerként használatos például allergiák, túlérzékenységi reakciók kezelésében.)

 

Az orvosok gyógyszert adnak olyan panaszokra, amit igazából a dehidratáció okoz

víz vagy gyógyszer?

„A víz domináns és életbevágó szerepét az egészségben és a jólétben az orvosi és tudományos körök ignorálják és ezáltal lehetővé tették a gyógyszeriparnak, hogy rászedjék a társadalmat.

De, amit ez az iparág megtett a pénzügyi nyereségért, megfelel egyfajta terrorizmusnak, mert terrorizálják az embereket a taktikájukkal, miszerint félelmet ébresztenek a tv-n és a médián keresztül és ráveszik az embereket, hogy orvoshoz menjenek és gyógyszerek felírását követeljék.

Egyik ilyen például az asztma. Az asztma a dehidratáció állapota és az egyik hirdetés, amit mostanában látok mindenütt, ezt mondja: »Az életnek kellene elvennie a lélegzetedet, nem az asztmának.«”

„Ne hallgass arra, amit az orvosok mondanak, az orvosok nem tudják mi a baja a testednek, és sajnos az orvosok, akik benne vannak a fő folyásban, biztosan nem tudják. Én sem tudtam, 22 évet kellett eltöltenem kutatással, hogy eljussak a megértésnek erre a fokára.”

„Azok, akik az egészségügyi rendszerben úgy döntenek, hogy ignorálják ezt az információt és folytatják a gyógyszerek használatát olyan esetek kezelésére, amiket alapvetően a dehidratáció és ásványianyag hiány okoz, a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádjának vannak kitéve.”

 »betegápoló«

rendszerünk van, ahol az emberek egyre betegebbé és betegebbé válnak, és ahol a receptre felírt gyógyszerek csak az USA-ban 150 000-200 000 embert ölnek meg évente, – nem »orvosi hiba«, hanem a felírt recept a hibás – pedig pontosan betartották az orvos utasításait. Minimum 200 000 ember hal meg minden évben. Két millió ember lesz betegebb Amerikában a receptre felírt gyógyszerek által, mert az orvosi társadalom soha nem értette meg a dehidratációt és a dehidratációt orvossággal kezelték.”

dehidratacio_es_betegsegek_faradtsag_kronikus_faradtsag_ellen_tiszta_viz

 

Forrás: csoda-alga.shp.hu