HIDEGEN SAJTOLÁS FONTOSSÁGA

Mennyire fontos, hogy az olaj, amit fogyasztasz hidegen sajtolt legyen ?

NAGYON! NAGYON!! NAGYON!!!

Tudományosan is bizonyított ,hogy  a hidegen sajtolt olaj a 
legegészségesebb!

-az olcsón kapható olajok nem ebbe a kategóriába
tartoznak - a finomítotással készült napraforgóolaj sem!

Főleg akkor figyelj oda ha egészséged megőrzése céljából, vagy valamilyen betegségre, esetleg a természetes bőrápolásért választod az olajat. 

Egy magas hővel készült olaj, esetén a várt hatás elmaradna, hiszen a hő hatására károsodik a sok-sok értékes összetevő!

Hogy miért más a hidegen sajtolásal készült olaj?

 Mert  a magok feldolgozása, sajtolása közben nem használnak magas hőmérsékletet így az olajos magvakban található sok-sok értékes vitamin- és ásványianyag nem károsodik a hő hatására. 

Nincs hevítés, pirítás és semmilyen adalékanyag (só vagy víz). Csak a megtisztított magok, a sajtológép és a végén a csodálatos, értékes, 100%-osan természetes hidegen sajtolt olaj.


Ha nem egészséged érdekében ,hanem csupán csak az 
ízéért szereted az olajat , akkor  a melegen sajtolt változatokat is alkalmasak erre de az élettani hatás messze elmarad a hidegen sajtolttól. 


Például én is nagyon szeretem a  pirított tökmagolajat !
Nagyon finom, kellemes illatú és aromájú .

Ezt úgy készítik, hogy a magokat ledarálják, 
megpirítják só és víz hozzáadásával és így sajtolják ki.

Kétségkívül egy nagyon finom olaj készül így el, de élettani szempontból a hozzáadott anyagok miatt kevésbé értékes.

Azt hiszem ezek alapján már nyugodtan tudsz dönteni a melyíík típusus olajat válaszd. Persze a kettő nem zárja ám ki egymást! :)

 

Ha valódi, kistermelői hidegen sajtolt olajat szeretnél vásárolni, akkor ajánlom figyelmedbe  GastrOlaj hidegen sajtolt olajait.