BACON SZALLONÁS CSIRKE

Hozzávalók 1 rúdhoz:

3 nagyobb csirkemell filé

300-400 g szeletelt bacon

3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)

200 g tejföl

2 tojás

1 csokor petrezselyem (kb. 300-400 g)

reszelt trappista sajt só, bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.

A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.

Végül a csirkét is beleforgatjuk. A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.

A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.

A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.

Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

forrás :Barbi konyhája