CV

A módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyobb lángra tesszük. (Indukción, kerámialapon használhatjuk a legmagasabb de nem a spéci forraló fokozatot.)
Kész, ennyi az egész. Nem kell kevergetni, nem kell piszkálgatni egyszerűen csak békén kell hagyni, amíg az aranyló krumplik nem kezdenek az olaj felszínén úszkálni. A módszer szokatlan, első alkalommal jó idegek kellenek hozzá.

Nem kell és nem szabad attól megijedni, hogy az alul lévő krumplihasábok odsűlnek az edény aljához, ha ugyanis megpróbáljuk felkaparni onnan őket, akkor összetörnek, és az egész krumpli menthetetlenül tönkremegy. Várni kell, a krumplik majd szépen maguktól elválnak az edény aljától, aranybarnánál kicsit sötétebben kavarognak majd a többi között.
A kész krumplit szűrőkanállal ki kell emelni az olajból, jól le kell csepegtetni, és aztán legjobb egy fémszűrőbe pihentetni pár percig (vagy amíg elkészül hozzá a hús) fontos hogy ne jénaiba tegyük, és semmiképpen se papírtörlőre, mert attól megszottyosodna. A fémszűrő melegen és ropogósan tarja, és hagyja lecsepegni róla az olajat. Célszerű még a szűrőben megsózni és kicsit összerázni.