ÁDVENT

Müller Péter adventi üzenete:

Az adventi koszorún a négy gyertya,, a te fényedet jelképezi, melyek utadat mutatják sötétségből a fénybe.

Az első láng a hited, hogy nem marad ez mindig így.

A második láng a reménységed, hogy igenis, jön egy igazi, szebb világ.

A harmadik láng, amikor látóvá válsz a sötétségben: úgy hívják: bölcsesség. Látod, hogy nehézségeidnek és szenvedéseidnek mélységes értelme van.

A negyedik lángot pedig úgy hívják: szeretet. Megszülettél! Kiértél a Fényre. Belőled árad a Fény. És már nem tudod megkülönböztetni többé, hogy te szeretsz-e, vagy szeretve vagy. Amikor megszülettél, s amikor majd meghalsz, ezen a négy stáción mész végig. Mindenre meg kell érni.

A gyertyafényes, szép karácsonyi ünnepre is.  

 

HÓNAP IDÉZETEI: A gyertyák fénye bevilágítja a sötétséget! Ha sötétbe kerülsz, vigasztalan sötétbe, és nem látsz már semmiféle kiutat, gyújts fényt önmagadban! Hidd el: világítasz! Amikor a lelki úton járunk, akkor olyanok vagyunk mint aki egy lámpást tart a kezében. A lámpás fénye megvilágítja az utadat de másokét is, ezért jól láthatóvá és sebezhetővé válhatsz. Fényed által bárki megláthat akinek nem olyan tiszták a szándékai, és nem akarja, hogy bevilágítsd mások útját vagy szeretné birtokolni az energiádat. Bármilyen kiegyensúlyozatlanság védtelenné tehet minket, és akaratunkon kívül utat engedhetünk, hogy az árnyék behatoljon az életünkbe. Az árnyékminőség bármilyen alacsony rezgésből állhat,- harag, gyűlölet, félelem, depresszió. Ha rosszindulatú, bíráló, haraggal teli érzelmeket, gondolatokat irányítanak feléd, akkor az a nyílvesszőhöz hasonlóan hatolhat be az energiarendszered gyenge, sebezhető területeibe. Ez általánosságban nem tudatosan és irányítottan szokott megtörténni, de sajnos a mai világban már azzal a céllal is előfordul mindez, hogy kibillentsenek a középpontodból, és amiben eddig hittél, amiről meg voltál teljes hittel győződve, már abban is kételkedővé válj.

 

Az a betegség, amely böjttel nem gyógyítható, az gyógyíthatatlan – Jurij S.

A magány és a böjt régi bevált módszer az olyan meditációs gyakorlatok támogatására, amelyek megnyitják a tudatalattihoz vezető utat – Carl Gustav Jung

HÓNAP BÖLCSESSÉGE: „Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásra találás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg. Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vvele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni." (Tatiosz)

Soha nem fogsz eljutni a célodig ,ha folyton megálsz, és megdobálsz kövekkel minden egyes kutyát, amelyik ugat....Churchill