FÉLELEM HATÁSA

A következményektől való félelem  legfantasztikusabb dolgok megvalósulásától 
fog vissza tartani!

Tudnod kell !

Következmények minden esetben vannak.

A legnagyobb baj akkor van ha a következményeket túlértékeled, mert félsz a felelősségvállalástól, éppen ezért félsz az álmodozástól is.

 A félelem megbénít és inkább egy helyben topogsz ahelyett, hogy igazán élnél.

A benned élő gyermek szomorú és unatkozik,

A benned élő felnőtt pedig depressziós és letört,

mert sehová sem tart az életed.

Itt az ideje, hogy a gyermek és a felnőtt is jól érezze magát.

Ha igazán tartalmas életet akarsz élni, akkor a gyerekre és a felnőttre is szükséged van.

-Az nem lehet, hogy csak a gyermek irányítsa az életed, mert akkor eltűnik belőled a felelősségvállalás, ami nélkül nem boldogulhatsz a világban.

-Az sem lehet, hogy csak a felnőtt akarata érvényesüljön mindenek felett, mert akkor megkeményedsz és eltűnik az életedből az öröm.

Meg kell engedned magadnak a játékosságot és a felhőtlenséget. Néha igenis szükség van rá, hogy az életed néhány területén elengedd a kontrollt és teret engedj a belső gyermek kívánságainak, aki játszani hív téged. Aztán újra teret kell, hogy kapjon a felnőtt, aki biztonságot és kiszámíthatóságot biztosít a benned élő gyermeknek.

A gyermek álmai teremtik meg a boldog felnőtt lét örömeit!

Engedd meg a gyermeknek, hogy megálmodja az új és közös életeteket, aztán segíts neki, hogy mindez valósággá váljon!

Legyetek barátok és cinkostársak!

Minden gyereknek szüksége van egy bölcs és felelősségteljes felnőtt társaságára, aki megmutatja számára, hogyan valósíthatja meg az álmait.

Engedd, hogy a gyermeki mivoltod  inspiráljon és hatással legyen a döntéseidre.

Nem mindig a legracionálisabb döntés a legjobb. Ahhoz, hogy fejlődni tudj, szükség van a kockázatvállalásra is. Persze, hogy érezned kell a határokat, de nem szabad, hogy ezek a határok túlságosan szűk keretet biztosítsanak számodra.

Az új valóságba vezető kapu kinyílt, de amit az új valóságban találsz az kizárólag azon múlik mennyit engedsz meg a belső gyermekednek.

Nélküle az új valóságba is csak ugyanazt a mókuskereket hoznád létre, amit az eddigi életed jelentett számodra.

Ahhoz, hogy egy új életet hozz létre, merőben új megközelítésre van szükséged. Éppen ezért kell most sokkal nagyobb teret engedned a benned élő gyermeki kreativitásnak, felhőtlenségnek és álmodozásnak, mert csak így találhatod meg az örömet és a boldogságot, amit olyan régóta keresel.