MARGALIN HELYETT

Margarin helyett

Diétás tojáskrém:


5 tojás
joghurt
mustár
petrezselyemzöld
őrölt, piros paprika

bors



Főzd meg a tojást, darabold fel, majd keverd össze az alapanyagokat!

Ízlés szerint só, bors,paprika, majd tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!

kenyérre (Abonett, Wasa, teljes kiőrlésű pászka) vagy zöldségre (paprika, kaliforniai paprika, angol zeller, uborka) kend... és már eheted is!

 

2,Vétek lenne kidobni a hagyma szárát!

készítsz belőle fűszersót!

ujhagymaszar2Az újhagyma szára frissen, finomra vágva nagyon jó ízt ad például a körözöttnek, szendvicsvajnak, salátáknak.

Mélyhűtőben  elrakva  előveszed rögtön tavaszban-nyárban érezheted magad.  

 

És ha megszárítod  a téli hónapokban is élvezheted az ízét.

Hogyan szárítsd?  

Szeld karikára , szellős helyen, félárnyékban száríts meg.

Ha megszáradt bármilyen házi praktikával – például mozsárban – porrá kell törni. Mennyiségéhez viszonyítva egyharmadnyi himalája-sóval összekeverjük, és mehet is a kis üvegbe, üvegekbe.

Mindenbe, amibe hagymát tennél jól használható, természetesen szendvicsek fűszerezésére is.