EGÉSZSÉGES TOJÁS ÉTELEK

1. Egészséges tojásrántotta

A tojásról mindenkinek a tojásrántotta jut eszébe, ami az egyik legnépszerűbb melegreggeli. Kókuszzsírral és teljes kiőrlésű kenyérrel pazar étek kerülhet a reggelizőasztalra.

Készítsd el így »

egeszseges_tojasrantotta

2. Főtt tojás

Nem csak Húsvétkor érdemes tojást főznöd, év közben is jól jöhet pár darab főtt tojás. Tálald izgalmas kenőkékkel és friss zöldségekkel.

Variáld a hummuszt, a lencsekrémet, a tonhalkrémet és a brokkolis kencét mellette.

fott_tojas

3. Tükörtojás

A tükörtojás gyorsan elkészül és egyáltan nem kell magában fogyasztanod. Tegyél alá zöldségeket, magas hústartalmú sonkát vagy egyszerűen csak tálald egy fincsi melegszendvicsen.

Próbáld ki spenótágyon »

spenotos_melegszendvics

4. Sajtos tojásmuffin

Ha valami merészebbet keresel reggelire, próbáld ki a tojásmuffinokat. A sajtos verzió sonkát, primőröket, gombát és zöld leveleket is tartalmaz.

Így készül a sajtos tojásmuffin »

sajtos_tojasmuffin

5. Spenótos-gombás frittata

A frittata méltán népszerű tojásétel, pillanatok alatt elkészül és zöldségekkel igazán izgalmassá tehető. Gombával és spenóttal a legjobb.

Készítsd el így »

spenotos_gombas_frittata

6. Tojásos avokádóhajó

Az avokádó igazi jolly joker a konyhában, mindig legyen otthon pár darab belőle. Vásárold meg éretlenül, így sokáig eltarthatod őket, közben szépen megérnek. A tojásos avokádóhajó látványos és egyszerű, amit 3 összetevőből 5 perc alatt elkészíthetsz.

Itt találod a receptjét »

tojasos_avokadohajok

7. Fűszeres tojásmuffin

A tojásmuffint tetszés szerint variálhatod, ez a verzió gazdagabb, tartalmasabb. Paradicsom, paprika, friss fűszerek és útifűmaghéj is kerül bele.

Így tudod elkészíteni »

tojasmuffin

8. Tojásos melegszendvics

Ha sok energiára van szükséged, kombináld a tojást melegszendviccsel. Nincs szükséged másra, csak teljes kiőrlésű kenyérre, tojásra és sajtra.

Próbáld ki! Vigyázat, nagyon finom »

tojasos_melegszendvics

9. Buggyantott tojás

Sokan tartanak a buggyantott tojástól, pedig egy kis gyakorlással tökéletesen elsajátítható technikája. Egy nagy lábasba forralj fel vizet, majd vedd le takarékra, és hagyd, hogy éppen csak gyöngyözzön a forró víz. Ekkor óvatosan csúsztasd bele a tojást és főzd 3-4 percig, attól függően, mennyire szeretnéd, hogy folyós legyen a sárgája.

buggyantott_tojas

10. Tojásos nokedli

Az örök kedvenc, amivel megmentheted az ebédet, ha éppen időhiányban szenvedsz. A nokedlit készítsd teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával, főzd ki, majd szűrd le. Egy serpenyőben hevíts fel olívaolajat, öntsd bele a kész nokedlit és üss rá tojásokat. Sózd, borsozd és hagyd, hogy a tojás megszilárduljon rajta. Zöldsalátával a legfinomabb.

tojasos_nokedli

Forrás: 21 nap.hu

https://www.facebook.com/foodenvysocial/videos/644061369099883/?__mref=message_bubble

https://www.facebook.com/foodenvysocial/videos/644061369099883/