A SZÉP HAJ!

1.Idő Nagyon fontos, hogy szánj rá időt,még akkor is ha rohanásban vagy. A hajmosás stimulálja a fejbőr izmait és a szőrtüszőket, ami serkenti az egészségesebb haj növekedését.

2. Samponozás előtt Ennél a lépésnél ne takarékoskodj a vízzel! Mosás előtt a hajat áztasd át meleg vízzel. A haj struktúrája ettől megnyílik és a szennyeződések (por, styling készítmények). Ne használj forró vízet, mert szárítja a fejbőrt és a hajadat is.

3. Higítsd a sampont! Valószínűleg nem is tudod hogy higítani kell. A legjobb, ha egy kevés vízben elkevered a mosására szánt sampont és úgy öntöd a hajadra. Mindkét tenyereddel vidd fel egyenletesen a sampont a hajadra. Ne vakard a körmöddel, mert felsérteda a hámréteget. Kíméletesen dörzsöld körkörös mozgulatokkal az ujjbegyekkel,ezzel serkented a vérkeringést.

4. Hány mosásból áll egy hajmosás? Három fázisból áll: -ELŐMOSÁS(a haj beáztatása) -TISZTÍTÓMOSÁS ( a fent említett módon elvegezzük a sampon helyes használatával) -TÁPLÁLÓMOSÁS (Újra samponozz a fent leírtak szerint. Az előzőnél sűrűbb hab képződik. Ezután masszírozd finoman a fejbőrt. Kezdd elől, és apró, körkörös mozdulatokkal masszírozd a fejed két oldalát, innen pedig haladj a fej hátsó része felé. Hajmosás közben mozgasd is meg a fejbőröd, frissítő érzést kelt, a vérkeringést élénkíti. A hajmosás minimum kettő percig, hosszú haj esetén minimum 3 percig tartson. A fejmasszázs célja, a fejbőr megmozgatása és fellazítása, a vérkeringés élénkítése, elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, hatást gyakorol a hám és a kötőszövet.)

5. Ha hosszú a hajad, kezdd a balzsamozással Ha vállig érőnél hosszabb a hajad, ne csak a samponozást követően, hanem azt megelőzően is használj balzsamot a hajvégekre.

6. Balzsam helyes használata A balzsamot nyomkodó mozdulatokkal kell a hajra eloszlatni, majd azt simára fésülni. A balzsamoknak ápoló és tápláló funkciójuk nincsen, kizárólag hajmosástól hajmosásig fejtik ki hatásukat, ezért rövid idő múltán alaposan ki kell öblíteni őket a hajból.

7. Pakolás a hajnak A tápanyagban dús pakolásokat érdemes előszárított hajra felvinni, mert a vízzel telt tüszőkből nehezebben szívódnak fel a hatóanyagok. Komoly hajhullásos esetekben javaslt a teljesen megszárított fejbőrre felvinni a hatóanyagokat, így a tüszőben nincs olyan maradék víz, ami csökkentené a felszívódási időt.

8. Fésülni, vagy nem fésülni… A hajat mosás előtt nem kell kifésülni. Elsődleges szempont, hogy ne sértsük meg a hajszálakat. Ha hajlakkot használsz, a kifésülés drasztikus lenne a hajad számára, ezért elegendő a hajat az ujjaiddal átfésülni, a hullámos hajat pedig egyáltalán ne fésüld ki. A hajat a mosást követően a kondicionáló használata során fésüld át. Haladj lassan, a hajvégtől felfelé. Soha ne fésüld erősen, vagy ne húzd. A széles fogú fésűk, vagy a puha, rugalmas fogú és sörtés kefék a legjobbak, amelyekkel a hosszú hajat is finoman és kíméletesen bonthatod ki.

9. Hideg vizes öblítéssel fejezd be A hideg víz szépen kisimítja a haj felszíni rétegét, s így fog a hajad a legszebben ragyogni, a legtöbb fényt visszatükrözni. Ennél a lépésnél ne takarékoskodj a vízzel! Ennek megfelelően az öblítésre és az ápoló anyagok kimosására is szánj akár háromszor több időt, mint a hajmosásra. A kozmetikumok maradványai terhelik a hajat, és így gyorsabban lelapulnak a hajszálak, a frizurád pedig elveszíti természetesen dús megjelenését.

10. Vigyázat – törékeny! Gondolj arra, hogy a vizes haj sérülékeny! Soha ne dörzsöld törölközővel, mert az megsérti a felszíni struktúráját. Göngyöld be a törölközőből kialakított turbánba és hagyd, hogy a törölköző kiszívja a vizet a hajadból. Erre elegendő annyi idő, amíg előkészíted a hajszárítót és a kefét. Ezután fésüld ki a hajad, és szárítsd meg, vagy hagyd magától, természetesen megszáradni. Soha ne menj aludni nedves hajjal és a nedves hajad ne fogd össze hajgumival, különben megtörnek a hajszálaid! A rendszeres hajmosás és- kondicionálás hidratálja a hajat, és nagyobb fényt kölcsönöz neki.

Szánj rá TE is időt

Forrás Bruder szalon