ARCRÓL MÉG TöBB
Te is segíthetsz családodnak , szereteidnek, kollégáknak...stb arcdiagnosztikával. De tudnod kell ha másik embert vizsgáluk az arc megnézése mellett fontos megvizsgálni a jelenlegi fizikai és a lelkiállapotát és az életkörülményeihez, környezetéhez viszonyítani.

Amikor diagnosztizálunk és hallgatjuk a vizsgált személy elbeszélését, rá kell hangolódni az elbeszélésére. Ilyenkor a részletek nélkül is egy idő után megérezzük, hogy milyen problémák vannak a háttérben.

Amikor számunkra ismeretlen személlyel találkozunk, érdemes arra figyelni, hogy milyen érzést vált ki belőlünk. A bennünk lévő érzés lehet az első pillére annak, hogy ráhangolódjunk. A bennünk lévő érzést figyelve gyorsabban megértjük a részleteket a beszélgetés alkalmával. A figyelmes szemünk ilyenkor csak alátámasztja azt, amit amúgy is érzünk már.


Kerüljük bármilyen jó diagnosztikus képességünk esetén is, hogy „ítéletet” mondunk a másik felett.


Mivel az arcunk mindig szem előtt van, így elkerülhetetlen, hogy aki ismeri, kiolvassa belőle a testi-lelki bajainkat. Fontosnak tartom, hogy kellő alázat nélkül ne fürkésszük senki arcát azért, hogy olyan dolgok birtokába jussunk, amit az illető nem akar nyilvánosságra hozni.

A másik veszélyt a „féltudásnak” tartom, hiszen a részek tudása nem jogosít fel arra, hogy diagnosztizáljunk. Ha tudom, hogy az arcon melyik a szív zóna, mit érek el, ha valakinek azt mondom, hogy a veséddel baj van? Maximum megijesztem őt.


Két fontos dolgot tartok elkülöníteni az arcdiagnosztikában:

Az arc, fej formáját, szerkezetét
Az arc bőrén, a hajon, a szemen lévő elváltozásokat

Az arc berendezése, a fej formája, szerkezete a személynek a típusára, jellemére, hajlamaira mutat rá és ezekkel kapcsolatosan ad hasznos információkat.


Az arc bőrén, a hajon, a szemen lévő elváltozások meg a belső szervekről ad információt.


Tudtad, hogy az emberek biológiai kora sokkal fontosabb, mint a tényleges életkora?

Diagnosztikai szempontból érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy a testi-lelki egészségnek örvendő emberek fiatalabbnak látszanak a tényleges életkoruknál.
Annak, aki a húszas éveiben jár két-három évvel, a harmincasoknak négy –öt évvel a negyveneseknek hat- hét évvel.


Tehát különbséget teszünk az emberek testalkata, temperamentuma és az állapota között. A testalkat a temperamentumunk, már születés előtt eldől.

Az arc arányai sokat elárulnak az alkatról, a születéskori állapotról.

A hármas felosztás szerint szervezetünk három legfontosabb rendszere az emésztőrendszer, az idegrendszer és a keringési rendszer.

A tág pórus azt mutatja meg,hogy túl savas a szervezeted