TALPMASSZÁZS

A talpmasszázs során a masszőr végigtapogatja mindkét talpat és a lábfej oldalát. Ha fájdalmas részt talál vagy különböző árulkodó apró csomók érzékelhetők , akkor ezek betegséget jelezhetnek. Fontos ,hogy a talp melyik részén vannak ezek a kristálylerakódások mert a talpunkon megtalálható minden szervünk. Tehát pontosan megállapítható ,hogy a test melyik része nem müködik jól. A masszázs során mindkét talp teljes felületén el kell végezni a kezelést, különös tekintettel az érzékeny pontokra, hiszen a cél éppen ezeknek a csomóknak az eloszlatása, az elzáródások megszüntetése, a betegség gyógykezelése. A rendszeres kezelések mérséklik a mindennapi élet stresszhatásait, erősítik a betegséggel szembeni ellenállóképességet.

NYIROKMASSZÁZS

Ezt a speciális technikákat alkalmazó masszázst dr. Emil Vodder fejlesztette ki a 20. század első felében; célja a salakanyagokat eltávolító és a betegségekkel szembeszálló nyirokrendszer stimulálása, egyensúlyának helyreállítása. A nyirokmasszázs szelíd lazító, pumpáló mozdulatokkal segíti elő a betegség, sérülés vagy épp helytelen táplálkozás nyomán felhalmozódott nyirokfolyadék lecsapolását.

LÁVAKöVES MASSZÁZS

Az USA-beli Arizona államából származó módszer; vízben forralt, speciális bazaltkövekkel, erőteljes nyomásokkal kezeli a problémás területeket.

SHIATSU

Ezt az ősi masszázstechnikákon alapuló masszázsstílust lelki és fizikai fájdalmak enyhítésére dolgozták ki, és gyakran említik „tűmentes akupunktúraként” is, mivel szintén a test energiacsatornái mentén elhelyezkedő pontokra gyakorol nyomást az energiaáramlás élénkítése érdekében.

THAI MASSZÁZS

Ez az egész testet kezelő stílus is az energiaáramlás élénkítését célozza meg sajátos nyomásaival az úgynevezett sen energiavonalak mentén. Különlegessége, hogy a masszőrnek éppúgy hasznára válik, mint a masszírozottnak.

SVÉDMASSZÁZS

A svédmasszázs (vagy klasszikus európai masszázs) az egyik legismertebb nyugati masszázsfajta, mely az egész test, az izmok, inak és ízületek alapos átdolgozásán alapszik. Miért „svéd” a svédmasszázs? Mert a svéd Dr. Per Henrik Ling (1776-1839) által kifejlesztett fogásokról van szó.

AJURVÉDIKUS MASSZÁZS

Ez része az egészséget, az érzelmeket és a spiritualitást is magában foglaló indiai ajurvédikus életrendszernek. Célja a tudatosság fokozása, és ezáltal az általános egészségi állapot erősítése. A három energetikai elv, az úgynevezett dósák mentén meghatározott test egyensúlyának helyreállítására törekszik.

YUMEIHO MASSZÁZS

A Yumeiho vagy japán masszázs, egy keleti masszázstechnika. Célja az emberi csont- és izomrendszer egyensúlyba hozása és a szervezet energiaáramlásának akadálytalanítása és serkentése. A masszázs egyrészt a helyükből kimozdult ízületek helyreigazításából, valamint a helyükön lévő ízületek stimulációjából tevődik össze, és mély, izomlazító nyomó-gyúrásból áll. A masszázs során az összes fő energiavonal, akupresszúrás pont is érintett. Hatására a feszes izmok ellazulnak, oldódnak a lelki-, energetikai- és ízületi blokkok, az energiaáramlás minden szinten akadálymentesül. A kezelés kényelmes ruhában, földre terített matracon történik, időtartama kb. 60 perc. A terápia célja a test harmonizálása, így szinte bármilyen tünet esetén alkalmazható. Különösen hatékony különböző gerinc- és mozgásszervi betegségeknél, menstruációs fájdalmak enyhítésére, különböző eredetű fejfájásoknál, kimerültség, stresszes életvitel ellensúlyozására. A masszázs során a test izmai ellazulnak, az egész szervezet felélénkül, az energiakeringés javul. A vendég és a kezelő személy kellemes, meditatív állapotba kerül, a hétköznapok feszültsége oldódik, az ember lelki-szellemi működése is kiegyensúlyozottabbá válik. A kezelés kiválóan alkalmas a szervezet immunrendszerének erősítésére, a közérzet javítására, így minden betegség megelőzésében nagy segítséget nyújt. Főbb javallatai: hát-, derék-, csípő- és lábfájdalmak lumbágó, gerincferdülés váll- és nyakfájdalmak tartáshibák fizikai, szellemi kimerültség sportolás okozta izomfáradtság gyomor-, epe-, és bélproblémák tüdő és szívproblémák erős menstruációs fájdalmak fejfájás, szédülés vérnyomásproblémák Írta:Szalai Csaba Koppány

50 FELETT

Fiatalító  arc-masszázs   https://www.youtube.com/watch?t=103&v=7H9YrjCv8BI