ASZPIRIN TANULMÁNY

Egy brit tanulmány szerint az aszpirin tartós szedése közel kétszeresére növeli a súlyos belső vérzések kialakulásának esélyét, miközben a szívroham és agyvérzés előfordulását számottevően nem csökkenti. Emberek milliói szedik az aszpirint infarktus és/vagy stroke után. Sokan úgy gondolják, hogy a középkorú nőknek és férfiaknak automatikusan kellene aszpirint szedniük. A Lancetben megjelent korábbi tanulmány szerint az aszpirin 12%-kal csökkenti a szívinfarktus és stroke kialakulásának esélyét, azonban 30%-kal megnöveli a belső vérzések előfordulásának valószínűségét. A legutóbbi, Edinburgh Egyetemen végzett kutatásban 3 350 középkorú nőt és férfit vizsgáltak, egy részük alacsony dózisú aszpirint, másik részük placebo-t kapott. A kutatásba olyan embereket vontak be, akik korábban nem szenvedtek el infarktust és nem volt szívpanaszuk. 8 év alatt összesen 357 szív és érrendszeri esemény következett be, köztük infarktus és stroke. A kardiovaszkuláris (szív és érrendszeri) események bekövetkeztében nem volt szignifikáns különbség a két csoport között, azonban az agy és gyomorvérzés tekintetében az előfordulás az aszpirint szedő csoportban sokkal magasabb volt. Összesen 34 aszpirint szedő emberben (a csoport 2%-ában) alakult ki súlyos vérzés, ami kórházi kezelést igényelt. Gyomorfekély 14 aszpirin szedőben alakult ki. A tanulmány tehát megerősített azt, hogy egészséges emberekben a tartós, kis dózisú aszpirin fogyasztás nem jár semmilyen előnnyel, azonban súlyos mellékhatásokat hordoz magában. A skót tanulmány az Európai Kardiológus Társaság konferenciáján (Barcelona) került bemutatásra a tegnapi napon, melyen 30 000 szívspecialista vett részt. Gerry Fowkes professzor, a kutatás vezetője 6 másik tanulmányt is említett, melyek szintén megerősítik a kutatás eredményét. Fowkes professzor összefoglalójában azt mondta, hogy az aszpirin csekély mértékben csökkenti csak a szív és érrendszeri betegségek előfordulását, ezzel szemben jelentősen megnöveli a vérzések kialakulásának esélyét, ami súlyos lehet és akár halálhoz is vezethet. A kutatás eredménye egyértelműen jelzi, hogy az aszpirint egészséges embereknek nem szabad tartósan szedniük. Forrás: Dr Tihanyi László http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/aszpirin-a-csodaszer

AZ üDÍTőK ÉLETTANI HATÁSA

Miért kerüljük el az üdítőket? 1,Irreálisan magas cukortartalom: Az, hogy túlzott mértékű cukorfogyasztás káros, senkinek sem kell manapság már elmagyarázni. Az viszont sokakat meglephet, hogy 2-3 dl üdítőben, akár tíz teáskanál cukor is lehet. Ráadásul, ha a cukor folyékony formában van, azonnal felnyomja a vércukorszintet. Hosszú távon ez cukorbetegséghez vezethet. Tudtad, hogy az üdítőgyártók a legtöbb cukrot felhasználó gyárak a világon? Ezt nézd meg ! Nagyon elgondolkodtató! https://www.youtube.com/watch?v=OBzvN9FLx4Q A cukormentes üdítők is épp olyan károsak mert legtöbbször aszpartamot használnak, amit már több mint 100 különféle betegséggel hoztak összefüggésbe, köztük olyan súlyosokkal is, mint az agydaganat, cukorbetegség és magas koleszterin.   2,A foszforsav tönkreteszi a csontozatot Az üdítők nagy része foszforsavat tartalmaz, ami egy másik főellenség. A túlzott mennyiségű foszforsav ugyanis meggátolja a testet abban, hogy felszívja a számára fontos kalciumot. Ez többek között fogszuvasodáshoz és csontritkuláshoz vezet. A foszforsav ugyancsak reakcióba lép a gyomorsavval, lelassítja az emésztést és hátráltatja a tápanyagok felszívódását. A foszforsav felgyorsítja az öregedést A foszforsav, ami sok élelmiszerünkben megtalálható, úgy mint a húsok vagy a mogyoró, önmagában még nem káros. De ha túl sokat fogyasztunk belőle, akkor vese és szív problémákhoz, az izmok elsorvadásához, csontritkuláshoz vezet. 2010-ben cikk jelent meg az egyik legnevesebb biológiai kutatásokat közzétevő szaklapban (Federation of American Societies for Experimental Biology), hogy patkányokon végzett kísérletekkel megállapították, hogy azok a patkányok, amik túl sok foszforsavat fogyasztottak, 5 héttel korábban haltak meg. A rossz hírhez még hozzátartozik, hogy az üdítőgyártók, az utóbbi évtizedekben megemelték az üdítőkben a foszforsav mennyiséget. 3,Genetikailag módosított összetevőket is tartalmaznak az üdítők A legtöbb üdítő édesítésére kukoricaszirupot is használnak. Ha az alapanyagul szolgáló kukorica genetikailag módosított volt, akkor komoly veszélynek vagyunk kitéve. A genetikailag módosított élelmiszerekről ijesztő tanulmányok láttak napvilágot és fogyasztásukat független kutatócsoportok erősen ellenzik. 4,Valójában nem hidratálnak, hanem dehidratálnak Mivel magas a cukor, nátrium és koffein tartalmuk, az üdítők nem hidratálják, hanem éppen hogy dehidratálják a testet. Azt gondolnánk, hogy a szomjunkat oltjuk, ha megiszunk egy nagy pohár üdítőt, de az igazság az, hogy a testünket egy kihívás elé állítjuk, mert olyan folyadékot adunk neki tiszta víz helyett, amivel meg kell küzdenie és ami egyáltalán nem segíti a működését .5, Az üdítők olyan savasak, mint a tiszta ecet. A kóla pH-ja körülbelül 2,5, míg a tiszta ivóvíz 7,0. Jó demonstrálja a helyzet súlyosságát, hogy az elem sav, ami már a bőrt is lemarja, 1,0 pH-jú. Tehát a kóla savassága ehhez jóval közelebb van, mint a tiszta vízhez. Azért is tesznek a gyártók bele annyi cukrot és aromát, mert anélkül egyszerűen fogyaszthatatlan lenne. A sav amellett, hogy marja a fogzománcot, hátráltatja az emésztést, még csontritkulást is okoz. Ezeknek a rendkívül savas üdítőitaloknak a fogyasztása igencsak próbára teszi a szervezetet. https://www.youtube.com/watch?v=57ejkOZXhfU 6,A karamell rákot okozhat! 2011-ben egy non-profit független kutatócsoport petíciót nyújtott be az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelethez (FDA), hogy tiltsák be a kólákban található mesterséges karamellt. Ennek oka, hogy állatkísérletekkel bebizonyították, hogy a mesterséges karamell két összetevője is rákot okoz. A rákot okozó anyagok listáján szerepel a mesterséges karamellben található 4-methylimidazole, amiből megállapították 16 mikrogramm is fokozza rákos megbetegedés kockázatát. Összehasonlításképpen egy 2 literes kólában 200 mikrogramm van ebből az anyagból. Az üdítőknek egyáltalán nincs tápértéke Nem csak arról van szó, hogy károsak, de egyáltalán nincsenek semmilyen pozitív tulajdonságaik, amivel ezt ellensúlyoznák. Az üdítők egyszerűen természetellenes anyagok, amik károsak a testre nézve. Ha elfogadsz egy jó tanácsot, váltsd le az üdítőt tiszta vízre!